Home Vijesti Lista za Rijeku protiv buvljaka na Kontu: S jedne strane golotinja, s...

Lista za Rijeku protiv buvljaka na Kontu: S jedne strane golotinja, s druge sirotinja! (ANKETA)

2486
0
Zvonimir Gržeta, Mladen Pantar i Predrag Miletić

Vijećnici Liste za Rijeku u mjesnim odborima u centru grada izrazili su danas svoje protivljenje premještanju buvljaka na most kod Konta.

Vijećnik u MO Luka Mladen Pantar rekao je kako je svjestan da je lokacija buvljaka potrebna u rijeci ali je zgrožen najavama da će se ruglo s Preluka prebaciti u centar grada.
– Da je to buvljak kao u Zagrebu i Puli gdje prevladavaju antikviteti i drugi korisni proizvodi iz druge ruke, sve bi još i imalo smisla, ali na riječkom buvljaku prevladava komunalni otpad i smeće prikupljeno iz raznih kontejnera. Takav buvljak ne može oplemeniti niti jedan prostor, a kamoli centar grada.
Dopredsjednik MO Centar-Sušak Zvonimir Gržeta šokiran je činjenicom da nitko nod gradskih vlasti nije smatrao za shodnim kontaktirati mjesnu samoupravu.
– Pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević svojim autokratskim i bahatim izjavama iskazuje odnos gradskih vlasti prema mjesnim odborima koji gravitiraju tom području, istaknuo je Gržeta te iznio argumente protiv nove lokacije buvljaka na Kontu.
– Sirotinja koja prodaje sirotinji, automobilski krkljanac pri dopremi i otpremi robe te prekidanje turističkog pravca Mrtvi kanal – Trsatske stube, tvrdi Gržeta koji mogući motiv za preseljenje buvljaka s Preluke vidi i u nedavnom dogovoru Capellija i Obersnela u vezi sa izgradnjom na Preluku i Kantridi.
– I kud drugdje nego na most. Kao događanje predstava za EPK2020. S jedne strane sirotinja, s druge golotinja.
Vijećnik MO Školjić i gradski vijećnik Predrag Miletić istaknuo je kako je planiranje korištenja javnih površina izvorna ovlast Gradskog vijeća te kako će u slučaju potrebe donijeti odgovarajuće odluke i na toj razini vlasti.(rd)

Slažete li se s preseljenjem buvljaka na Kont?
Previous article56-godišnjak neovlašteno sadio konoplju
Next articleRiječki HNK Zajc sa Shakespearom u sezoni u kojoj pobjeđuje sebe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here