Home Vijesti Lista za Rijeku: Vladin antipoduzetnički prijedlog povećanja osnovice za plaće direktora poduzeća...

Lista za Rijeku: Vladin antipoduzetnički prijedlog povećanja osnovice za plaće direktora poduzeća ugroziti će opstanak na tisuće malih tvrtki!

1165
0

Za Listu za Rijeku je prijedlog izmjene Zakona o doprinosima, koji predviđa povećanja osnovice za plaće direktora poduzeća, potpuno neprihvatljiv, ističe se u stranačkoj izjavi za javnost poslanoj medijima.

‘Kao stranka koja se bori za porezno rasterećenje i poticanje poduzetništva, smatramo kako ovakav prijedlog stvara antipoduzetničku klimu. Ugrožen je opstanak na tisuće malih i mikro poduzeća, a među njima brojna iz IT industrije, koji će se naći na rubu propasti ako prođe novi Vladin prijedlog. Napominjemo i kako direktori nisu samo oni koji upravljaju tvrtkama i društvima koja imaju na stotine zaposlenika, već i vlasnici društava s jednim zaposlenikom, poput automehaničara, električara ili vodoinstalatera. Umjesto poticanja poduzetništva, Vlada ovime šalje poruku prema kojoj su poduzetnici oni koji su skloni zouporabama sustava?!

Tijekom e-savjetovanja namjeravamo predložiti brisanje spornih odredbi, a Vladu pozivamo da sama odustane od svog štetnog prijedloga prije upućivanja u saborsku proceduru’, zaključuje se u izjavi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here