Home Vijesti Lista za Rijeku za promjene i u drugom krugu izbora

Lista za Rijeku za promjene i u drugom krugu izbora

1653
0
Danko Švorinić i Predrag Miletić

Zadovoljni smo ukupnim rezultatima izbora za grad Rijeku na kojima se oko dvije trećine Riječana izjasnilo za promjene. Novi sastav Gradskog vijeća jamči demokratizaciju rada tog tijela, a Riječani su definitivno poslali u povijest sustav u kojem je monopol na odlučivanje imao jedan čovjek i jedna stranka. Nakon konstituiranja namjeravamo vratiti dignitet i važnost predstavničkog tijela promjenom Poslovnika i povratkom izvornih ovlasti koje su s Gradskog vijeća prenesene na gradonačelnika, istaknuli su novoizabrani vijećnici Liste za Rijeku Danko Švorinić i Predrag Miletić na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

– Lista za Rijeku je s partnerom Pametno na izborima za Gradskog vijeća ostvarila rezultat od 7 posto što je za oko 800 glasova ili 1,1 posto bolje u odnosu na 2013. godinu. Zadovoljni smo izbornim rezultatom, poznavajući političku scenu u Rijeci nismo imali nerealna očekivanja, a na kraju su nas od trećeg mandata dijelila tek 34 glasa. Za razliku od raznih protestnih opcija koje zabljesnu pa nakon toga brzo nestanu, još se jednom pokazalo da Lista za Rijeku u gradu ima vrlo stabilno i vjerno biračko tijelo koje prepoznaje naš rad i zalaganje na svim izborima od 2009. godine do danas, istaknuo je Švorinić koji je pozvao sve riječke regionaliste da izađu na drugi krug izbora 4. lipnja i izjasne se za promjene.

Na pitanje novinara znači to jedan kroz jedan podršku Buriću, Švorinić je odgovorio da su njihovi birači dovoljno pametni da donose odluke vlastitom glavom ali da će on osobno zaokružiti Burića iz najmanje dva razloga.
– U prvom krugu se velika većina regionalistički orijentiranih birača izjasnila za promjene. Oko sedam posto je glas dalo Listi za Rijeku, tri posto SDP-ovoj koaliciji dok je ostatak ili apstinirao ili podržao druge opcije. Drugi razlog je u mom uvjerenju da Obersnel neće moći funkcionirati u situaciji u kojoj nema većinu u vijeću dok bi Burić to mogao, zaključio je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here