Home Vijesti Lista za Rijeku: Zabrana nastupa Let 3 u Dalmaciji je brojanje regionalnih...

Lista za Rijeku: Zabrana nastupa Let 3 u Dalmaciji je brojanje regionalnih krvnih zrnaca i podilaženje huliganima

298
2

Lista za Rijeku najoštrije osuđuje zabranu održavanja koncerta Let 3 u Dalmaciji prema kriteriju brojanja regionalnih krvnih zrnaca i podilaženju huliganima. Takav epilog ocjenjujemo sumrakom hrvatskog društva u kojem zakon jačeg postaje važniji od zakona naše države, ističe se u izjavi za javnost poslanoj medijima.

‘Krajnje je vrijeme da pravna država profunkcionira i na jugu Hrvatske. Posljednji događaji potvrđuju da su strukture vlasti u toj regiji postale taoci nasilnika i kriminalaca koji se skrivaju iza navijačkih skupina i nitko im se usuđuje zamjeriti, od splitskog gradonačelnika do načelnika Pirovca, ma koliko njihovi zahtjevi bili apsurdni i diskriminirajući. Žrtve su ovog puta bili hrvatski predstavnici na Eurosongu, zato jer dolaze s Kvarnera, sutra će to biti netko drugi ukoliko država promptno ne reagira. Prema iskazu direktora TZ Pirovac, strukture legitimno izabranih vlasti na tom području i imovina mještana bile su izložene ozbiljnim prijetnjama nakon odluke da ugoste grupu Let 3. Umjesto da se time prijete pozabave represivni organi države i protiv onih koji otvoreno prijete nasiljem podignu kaznene prijave, općina i turistička zajednica im izlaze u susret i zabranjuju koncert.

Sličan slučaj ali na višoj razini, doživjeli smo na finalu Kupa odigranom na Rujevici. Stadion potpuno demoliran, uključujući i mural namijenjen navijačima s downovim sindromom, kapetan Hajduka s megafonom poziva na fizički obračun stanovnika Šibenika, a Hrvatski nogometni savez nikoga ne sankcionira. Pojeo vuk magare! A upravo je u tome korijen problema. U demokratskim društvima ista pravila moraju vrijediti za sve. Nema jednakijih, Marko Livaja mora biti sankcioniran za svoje postupke na isti način na koji bi bio bio sankcioniran bilo koji drugi igrač na njegovom mjestu. Dok tome ne bude tako, živjeti ćemo u dvije Hrvatske, jednoj u kojoj vladaju zakoni i drugoj u kojoj vlada rulja’, zaključuje se u izjavi.

Previous articleDamir Kreilach s dva gola odveo Real Salt Lake u polufinale američkog kupa
Next articleOstavila dečka nakon 8 godina veze i otišla raditi kao eskort dama: “Zarađujem skoro 250 eura po druženju”

2 COMMENTS

  1. Režimske kurve,neka su ih najurili iz Dalmacije.Slovenac je Srbima podjelio gradske stanove još daleko prije glupe shund teater pjesmice ŠČ.Neka budu sretni što nisu u Britaniji popušili NOVIŠČUK obzirom na banalno glupu provokaciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here