Home Sport Lovren: Nemam ništa protiv Rusije

Lovren: Nemam ništa protiv Rusije

778
0

Dejan Lovren (32) se vratio nogometu nakon šest mjeseci izbivanja. Posljednju utakmicu odigrao je u prosincu 2020. za svoj Zenit, a od tada je liječio ozljedu ligamenta gležnja. Hrvatski je reprezentativac odmah po povratku dao intervju za ruski Match TV, gdje se dotaknuo kritika iz Hrvatske. Naime, hrvatska javnost kritizirala je Lovrena zbog ostanka u ruskom Zenitu nakon što je započela invazija Rusije na Ukrajinu 24. veljače.

“Nisam imao dvojbe hoću li se vratiti u Rusiju, iako Zenit ove godine neće nastupiti u europskim natjecanjima. To što Zenit neće nastupiti u Europi ne utječe na moju motivaciju. Nama je to jako bolno i ne razumijem takvu odluku. Sport i politika trebaju biti neovisni, a sada su mnogi sportaši, ne samo nogometaši, kažnjeni. Čak ni paraolimpijci, koji su cijeli život posvetili dolasku na Olimpijske igre, ne smiju se natjecati”, rekao je Lovren.

Potom je dodao: “Vidimo da postoji politika dvostrukih standarda, ali tu ne možemo ništa. Moramo samo pokazati snagu, biti još bolji ove sezone i vjerujem da ćemo se vratiti u Europu. Razgovarao sam s predsjednikom Zenita Aleksandrom Medvedevim i odmah sam ga uvjerio da ću ostati u timu. Potpisao sam trogodišnji ugovor s klubom i namjeravam ga ispuniti.”

O kritikama iz Hrvatske je rekao: “Sve u svemu, situacija je jako teška, i za mene. Veliki je pritisak na mene i neki ljudi žele da odem. Ne sviđa mi se jer za sve ovo što se danas događa nisam ja kriv, a ni Zenit. Nemam ništa protiv Rusije, ovdje su me dobro primili, ovdje imam dobre prijatelje”, rekao je Lovren pa završio:

“Uvijek sam prihvaćao kritike, to mi nije problem, ali ovdje se radilo o poštovanju prema meni i mojoj obitelji. Postoji određena granica izjava koje mogu dati, ali u ovom slučaju idem na sud. A ako pobijedim na sudu, sav novac koji mi se može isplatiti u tužbi dat ću ljudima kojima je to stvarno potrebno. Za mene nije u pitanju novac, nego poštovanje.”

Previous articleMeksički klub pohvalio se novim dresovima. Promaknuo im crtež penisa!
Next articleProcurili novi detalji o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika: ‘Putin nema dug život pred sobom’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here