Home Najnovije Lucio Slama: STOP diskriminaciji bajkera!

Lucio Slama: STOP diskriminaciji bajkera!

1580
0

Poznati riječki glumac i aktivist organizacija Slobodna Država Rijeka i Lista za Rijeku, Lucio Slama prokomentirao je posljednji protest bajkera koji su blokirali tunel Učku tražeći od Ministarstva mora prometa i infrastrukture da se uvede peta, motociklistička kategorija vozila na autocestama s naplatom.

– U potpunosti stojim iza prosvjeda budući se sadašnjim sistemom naplate nama bajkerima čini velika nepravda. Motocikli puno manje uništavaju ceste, manji su zagaivači okoliša, a imaju i manji kapacitet za putnike pa su zbog toga u neravnopravnom položaju prema ostalim sudionicima u prometu. Nadam se da će ovaj pritisak ipak uroditi plodom i da će ministarstvo na kraju popustiti. Kada je riječ o Listi za Rijeku, u potpunosti podržavamo zahtjeve bajkera.

Slama je nezadovoljan i općenitim odnosom Hrvatskih cesta prema Rijeci i Istri kod naplata cestarina građanima.

– Jedino Riječani i Istrijani plaćaju tunelarine i cestarine koje su sami gradili samodoprinosima. Ono što vrijedi za ostatak zemlje izgleda da ne vrijedi za nas…To su pitanja koja treba otvarati u narednom razdoblju. Ako treba i pozivom na građanski neposluh. (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here