Home Sport Lovrović i Mikuličić petnaesti

Lovrović i Mikuličić petnaesti

1256
0

Marin Lovrović i Siniša Mikuličić u posljednja tri plova nisu iskoristili priliku plasirati se među prvih deset posada klase zvijezda koje će danas jedriti regatu za posljednje olimpijske medalje u Qingdaou. U posljednja tri plova Lovrović i Mikuličić ušli su sa 11. mjestom u ukupnom poretku i tri boda zaostatka od pozicija koje vode u medal race. Jučer su, međutim, prokockali priliku, u prvom plovu bili su tek 14., u preostala dva jedno mjesto slabiji. Sve to ih je u konačnici vratilo na ukupno 15. mjesto s popriličnim zaostatkom za Talijanima Diegom Negriom i Luigijem Vialeom, koji su se samo dan ranije činili dostižnima. 

    – Nije išlo, a nismo ni imali sreće – rekao je Marin Lovrović, koji nije zvučio utučeno, uostalom, nema ni razloga. Hrvatska je nakon dugo vremena imala olimpijsku posadu u klasi zvijezda.
    – Važna je spoznaja da smo među 15 najboljih posada na svijetu. Nema neke bitne razlike jesmo li 9. ili 15. kada nismo u borbi za medalju – smatra Lovrović.
    Danas će se podijeliti medalje, najbliže zlatu su Šveđani Frederik Loof i Anders Ekstrom te Britanci Iain Percy i Andrew Simpson. Hrvatski jedriličari sutra napuštaju Qingdao. Stižu u Peking, gdje će zajedno s ostalim hrvatskim sportašima čekati let za povratak u domovinu.
    Rezultati: 1. Loof/Ekstrom (Šve) 48, 2. Percy/Simpson (V. B.) 48, 3. Scheidt/Prada (Bra) 58, 4. Rohart/Rambeau (Fra) 63, 5. Marazzi/De Maria 66, 6. Kusznierewicz/Zycki (Pol) 70, 7. Domingos/Plantier-Santos 77, 8. Pickel/Borkowski (Nje) 76, 9. Pepper/Williams (N. Zel.) 79, 10. Negri/Viale (Ita) 89, 15. Lovrović/Mikuličić (Hrv) 113 (novi list)

Previous articleSmrad uzbunio stanovnike Mlake, Turnića i Podmurvica
Next articleLucio Slama: STOP diskriminaciji bajkera!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here