Home Biznis Lučka uprava Rijeka poništila natječaj za Zagrebačku obalu!

Lučka uprava Rijeka poništila natječaj za Zagrebačku obalu!

1580
0

Upravno vijeće Lučke uprave Rijeka poništilo je postupak davanja koncesije na kontejnerskom terminalu Zagrebačka obala, dan prije isteka roka za odabir najbolje ponude. U priopćenju Lučke uprave nema nikakvog obrazloženja o razlozima donošenja ovakve odluke.

‘Upravno vijeće Lučke uprave Rijeka donijelo je danas Odluku o poništenju postupka davanja koncesije za razvoj, poslovanje i upravljanje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom u luci Rijeka i Odluku o utvrđivanju teksta Obavijesti o namjeri davanja koncesije u ponovljenom postupku. Sukladno ovoj Odluci, Lučka uprava Rijeka će u najkraćem mogućem zakonskom roku započeti novi postupak davanja koncesije za razvoj, poslovanje i upravljanje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom. Novi natječaj će se provoditi javnim prikupljanjem ponuda u otvorenom postupku koji će trajati 35 dana od objave Obavijesti o namjeri davanja koncesije’, stoji u priopćenju Lučke uprave.

Na natječaj su u drugom krug stigle dvije obvezujuće ponude. Ponuda konzorcija koji čine APM Terminals, tvrtka-kćer brodarskog diva A.P.Moller-Maerski Enna Logic, tvrtka koja posluje u sastavu domaćeg energetsko-logističkog koncerna PPD te znatno povoljnija ponuda kineskog konzorcija koji čine Ningbo Zhoushan Port Company, tvrtka koja upravlja najvećom kineskom i svjetskom lukom, Tianjin Port Overseas Holding i China Road and Bridges Corporation(CRBC), tvrtka koja gradi Pelješki most.

Upravo u toj činjenici leži mogući razlog poništenja natječaja s obzirom na moguće pritiske iz SAD-a koji se protive ovakvim strateškim projektima kojima Kinezi šire svoj utjecaj u Europi.

Previous articlePodignuta optužnica protiv Nezirija i Hasanija za krađu kabela u riječkom KBC-u!
Next articleGlina – ‘Napunili smo četiri hangara s donacijama, imamo sve potrebno’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here