Home Sport Luka Modrić je slobodan igrač

Luka Modrić je slobodan igrač

170
0
modricalb
Screenshot HRT

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić već je deset dana slobodan igrač. Ugovor s Real Madridom istekao mu je 30. lipnja i od tada čeka potpis novog. Iako je sve dogovoreno, klub još uvijek odugovlači sa službenom objavom. Modrić nikad u karijeri nije ovako dugo bio bez ugovora, što dodatno povećava neizvjesnost među navijačima Reala.

Španjolski Mediji o Novom Ugovoru

Španjolski list Marca objavio je tekst o Modrićevom novom ugovoru još u svibnju. “Real je Modriću ponudio produljenje ugovora uz osjetno smanjenu plaću. Luka je to prihvatio jer se želi umiroviti u Realu. Ambicija mu je biti kapetan Reala te želi ući u povijest osvajanjem novih trofeja i posebno još jednom Ligom prvaka”, stoji u Marcinom tekstu.

Odbio Puno Veće Ponude

Usprkos raskošnim ponudama klubova iz Amerike i Arabije, Modrić je odlučio gdje želi nastaviti karijeru. Početkom iduće sezone napunit će 39 godina, ali umirovljenje mu ne pada na pamet. Modrić želi ostati u Realu, čak i pod uvjetima smanjene plaće i uloge rezerve. Trenutna plaća mu iznosi 21.8 milijuna eura bruto godišnje, a spreman je pristati na upola manji iznos.

Produljenje Ugovora na Jednu Godinu

Hrvatska legenda Reala je u Madridu osvojila sve – od pet europskih naslova do četiri španjolske titule i dva Kupa kralja. Osvojio je i prestižnu Zlatnu loptu. Tijekom svoje karijere u Realu, Modrić je odigrao 531 utakmicu, postigao 39 golova i asistirao za 86. Posljednjih godina, zbog poodmakle dobi, produljivao je ugovore samo na jednu sezonu, što je i sada slučaj.

Značajan Doprinos Unatoč Godinama

Tijekom aktualne sezone, Modrić je većinom bio rezerva, ali je i dalje davao značajan doprinos. Kao starter ili ulaskom s klupe, pomogao je Realu u osvajanju La Lige te u pohodu do finala Lige prvaka. Iako je bio u prvoj postavi na samo 22 utakmice, uspio je zabiti 2 gola i asistirati za njih 8.

Luka Modrić ostaje simbol vjernosti i posvećenosti Real Madridu. Njegova odluka da odbije unosnije ponude iz drugih zemalja i ostane vjeran klubu, čak i uz smanjenu plaću, pokazuje koliko mu znači dres “Kraljevskog kluba”. Svi se nadaju da će uskoro biti službeno potvrđen novi ugovor i da će Modrić nastaviti pisati povijest s Real Madridom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here