Home Mozaik LUKASOV OSMIJEH – humanitarni koncert za malog Lukasa

LUKASOV OSMIJEH – humanitarni koncert za malog Lukasa

772
0

U nedjelju 30.5. s početkom u 21 sat u riječkoj dvorani Stereo održat će se humanitarni koncert Lukasov osmijeh na kojem će nastupiti Mala Vida, Morso, Vava, Meritas, Jelena Radan, En Face, ENI, Grad, Fit, Neno Belan, Mandrili, Edo Maajka, Blagdan Band + Mrle (LET 3) + Leo (Ogledala) + Prlja (LET 3) + Viduka (Kawasaki 3p) + Ana Kabalin (Metrobolik).

Lukas je dječak koji kao posljedicu komplikacija kod poroda ima velika oštećenja mozga, te dijagnozu psiho-motorne retardacije, cerebralnu paralizu i epilepsiju. Danas Lukas ima 5 godina i velike motoričke i razvojne probleme. Ne može samostalno sjediti, okretati se, koristiti rukicama, ima povišen tonus mišića, te vrlo slabu kontrolu glave i trupa; komunikacija je minimalna. Također, ima velikih problema s gutanjem, teško uzima hranu i tekućinu. Pored svega, Lukasu je nedavno dijagnosticirana i celijakija, što znači da doživotno mora biti na bezglutenskoj dijeti. Uključen je u program rehabilitacije stručnog tima pri Institutu za rehabilitaciju invalida u Ljubljani, ali zbog teškog oblika epilepsije (West Sy.) i pored adekvatne terapije njegov je napredak gotovo neprimjetan.

Kao mogućnost poboljšanja njegovog općeg stanja, njegovi roditelji su saznali za metodu ubrizgavanja matičnih stanica u oštećena područja u mozgu. Ovaj tretman provodi se u Njemačkoj, u XCELL Centru u Kölnu i, prema iskustvima o kojima su čitali, te prema iskustvima prijatelja koji su nedavno prošli ovaj isti tretman sa svojim djetetom sa istim dijagnozama i vrlo sličnim problemima kao i naš Lukas, mislimo da ipak postoji nada da pomognemo Lukasu da mu se smanje epileptički napadi, pa da Lukas može napredovati i biti sretnije dijete.

Troškovi ubrizgavanja matičnih stanica penju se i do 30.000 Eura uključujući i prijevoz, smještaj i ostalo. To je ogroman novac koji moramo prikupiti za kratko vrijeme. Kako njegovi roditelji nisu u mogućnosti sami prikupiti ovoliki iznos, u akciju se uključuju i glazbenici.

Pozivamo vas da kupite ulaznicu po cijeni od 50 kn u riječkom Dallas Music Shopu i dođete pomoći u dvoranu Stereo u nedjelju, 30.05.2010.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here