Home Mozaik Malena kornjača spašena kod Lošinja dobila je prvu pomoć. Pogledajte je!

Malena kornjača spašena kod Lošinja dobila je prvu pomoć. Pogledajte je!

676
0

Naš Blue World Institute iz Velog Lošinja objavio je kako im je stigao novi pacijent. Riječ je o maloj kornjači koja je stradala kad ju je brodski propeler udario u glavu. Nije došla izdaleka – mirno je plivala u moru tik do otoka, kad ju je brod ozlijedio.

– Radi se o mladoj glavatoj želvi s frakturama oklopa i frakturom lubanje koja obuhvaća najosjetljivija područja. Trenutno u Oporavilištu za morske kornjače na Lošinju prima sistemsku terapiju, a ozljede se obrađuju tako da se potakne zacjeljivanje.

Brodovi koji se kreću velikim brzinama udarcem pri sudaru ili brodskim propelerom mogu životinji nanijeti teške i ozbiljne ozljede te uzrokovati smrt. Stoga, usporite i na taj način zaštitite morske kornjače u Jadranu – objavili su.

Veliki broj želvi nastrada upravo zbog udarca propelera, premda ima i onih koje se zapletu u ribarske mreže i umru. Tek mali dio njih uspije se spasiti i preveze se u neku od institucija koje se mogu pobrinuti za njih. No, često ča i tada za neku od kornjača bude prekasno, jer su ozljede koje nesretna životinja pretrpi zaista teške.

Previous article(VIDEO) Kako se idilično poslijepodne u ukrajinskom gradu pretvorilo u pakao na zemlji!
Next articleTko je raketirao Mjesec? NASA snimila dva ogromna kratera: ‘Bio je to udar drugačiji od bilo čega dosad‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here