Home Mozaik Mama zabranila slavlja za kćer: “Slavit ćemo samo njen prvi i 16....

Mama zabranila slavlja za kćer: “Slavit ćemo samo njen prvi i 16. rođendan”

140
0
62aeb63d a3da 407a 9917 99a1c705cd06 sm facebook tiktok screenshots border copy 2001

Razlog je objasnila u VIDEU na TikToku koji je imao milijune pregleda, ali nije u potpunosti uvjerio korisnike…

Majka je nakon rođenja kćeri odlučila reći “ne” slavljima, pa će za svoju djevojčicu radije proslaviti samo prvi i šesnaesti rođendan, a potom i maturu. Zapravo, kada govorimo o ovakvoj temi, riječ “rođendan” i “slavlja” za svakog ima drugačije značenje. Neki ga iščekuju sa zebnjom, potišteni su i demoralizirani vremenom koje neumitno prolazi. A neki jedva čekaju organizirati veliki party u društvu najvažnijih ljudi.

A tu je i Marissa Light koja je, nakon bezbrojnih rođendanskih zabava za djecu svojih prijatelja, odlučila svoju kćer uskratiti za bilo kakvu proslavu. Barem većinu. A razlog za ovaj izbor željela je podijeliti putem videa na TikToku koji ima milijune pregleda. “Ni pod kojim okolnostima neću prirediti svojoj kćeri rođendansku zabavu svake godine. Ovako će to proći: imat će tulum za prvu godinu, 16. rođendan pa diplomu. Osim toga, ništa.”

Dosadne zabave i slavlja

Razlog za inzistiranje na neslavljenju rođendana svoje kćeri, rezultat je višegodišnjih negativnih iskustava. Zapravo, dok još nije imala svoje dijete, Marissa je prisustvovala “mnogim rođendanima djece, od tri godine, sedam, dvanaest… I žao mi je, ali za nekoga tko nije ni imao djecu, kao meni u to vrijeme, nije bilo zabavno.” I mislim da dijete nije ni znalo da sam tamo. Nemam namjeru prisiljavati svoje prijatelje i obitelj da čine isto.”

Naravno, Marissin cilj nije nametnuti svoju odluku drugima ili da bilo tko slijedi njezinu osobnu ideju. “Ako stvarno voliš priređivati ​​rođendansku zabavu za svog sina, samo naprijed, dušo. Radi što ti se sviđa. Ja sigurno ne govorim drugima kako da žive svoje živote… Jednostavno ne smatram da je to potrebno i nemam namjeru to činiti.” Stoga je temeljni razlog za novopečenu mamu to što se prečesto osjećala dužnom sudjelovati na dosadnim zabavama, kojima često prethode stres i tjeskoba. Pogotovo među organizatorima. Uz to, dakle, detalj koji nije za podcijeniti u odluci: “Ne želim ljude u svojoj kući cijeli dan.”

Kao što se često događa u ovakvim okolnostima, mreža je pukla. Ima onih koji su se složili s majkom i onih – većina korisnika – koji su je kritizirali. Tvrdeći da će ova važna odluka imati negativne posljedice na njenu kćer. “Rođendani nisu za tebe. Oni su za njih, djecu”, ističe korisnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here