Home Vijesti Vučić: Naoružavamo se kako nam razni patuljci ne bi otimali teritorij 

Vučić: Naoružavamo se kako nam razni patuljci ne bi otimali teritorij 

132
0

Srbija se posljednjih dana suočava s kontroverznim komentarima iz regije koji sugeriraju da je njeno nedavno naoružavanje prijetnja stabilnosti. Međutim, predsjednik Aleksandar Vučić odbacuje takve tvrdnje, tvrdeći da je naoružavanje Srbije nužnost zaštite, a ne agresivna prijetnja.

“Naoružavamo se kako bismo čuvali svoje ime, svoje prezime, svoje nebo i svoju zemlju”, istaknuo je predsjednik Vučić u nedavnom intervjuu. Dodao je da je riječ o domaćoj industriji naoružanja te naglasio kako Srbija nikada nije predstavljala prijetnju svojim susjedima.

Kritike su došle nakon izjave vojnog analitičara iz Bosne i Hercegovine, Nedžada Ahatovića, koji je izrazio zabrinutost zbog naoružavanja Srbije, nazivajući ga prijetnjom regiji. Vučić je odgovorio kako su takve tvrdnje rezultat zavisti prema ekonomskom uspjehu Srbije.

“50 posto ekonomije zapadnog Balkana je Srbija, a mi privlačimo većinu stranih investicija”, naglasio je predsjednik. Srbija se, prema njegovim riječima, razvila u snažnu ekonomsku silu s visokom prosječnom plaćom i niskom stopom javnog duga.

Predsjednik Vučić također je kritizirao objavljivanje više desetaka tisuća tekstova u zapadnim i regionalnim medijima koji šire dezinformacije o Srbiji. Tvrdi da su takve priče pokušaj nanošenja štete Srbiji i da proizlaze iz straha od neovisnosti i uspjeha zemlje.

“Žele nas prikazati kao ‘male Ruse’ koji slijede tuđe naredbe. Ali mi nismo poslušnici, mi smo suverena zemlja koja brani svoje interese”, zaključio je Vučić. Srbija jasno poručuje da je njezino naoružavanje sredstvo zaštite, a ne prijetnja miru u regiji. (Telegraf)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here