Home Vijesti Manjinska zastupnica objavila snimku: ‘Srbin u Opatiji išarao auto s Kosova’

Manjinska zastupnica objavila snimku: ‘Srbin u Opatiji išarao auto s Kosova’

257
0

Zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u saboru Ermina Lekaj Prljaskaj objavila je snimku za koju kaže da je nastala u centru Opatije. Na snimci muškarac iscrtava četiri ocila na automobilu kosovskih registracija, a potom na ćirilici piše: Kosovo je Srbija.

“Neugodno me iznenadila objava na društvenim mrežama, na kojima pripadnik srpske zajednice u središtu Grada Opatije u tijeku turističke sezone, poziva na mržnju prema etničkoj skupini, u ovom slučaju prema Albancima radi njihove nacionalne pripadnosti. Ovakve aktivnosti uzrokuju širenje mržnje, netrpeljivost i razdor među narodima, diskriminaciju te na posljetku raspaljivanje već postojeće mržnje prema albanskom narodu”, piše Lekaj Prljaskaj.

Grad Opatija stoljećima predstavlja multikulturalan grad te ovakve aktivnosti nekolicine građana šire lošu sliku o turizmu u Republici Hrvatskoj, kaže zastupnica.

“Javno osuđujem ovaj sramotan akt i tražim od nadležnih institucija da se poduzmu sve zakonske mjere, prema kojima je predviđeno da se širenje mržnje prema jednoj etničkoj skupini na području Republike Hrvatske, kazni prema postojećem kaznenom zakonu”, napisala je Lekaj Prljaskaj u statusu.

Previous articleTrener svih trenera u svjetlu kakvom ga šira javnost ne poznaje
Next articleTrgovački centar odlučio osigurati besplatnu hranu svojim zaposlenicima za zimsku sezonu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here