Home Biznis Trgovački centar odlučio osigurati besplatnu hranu svojim zaposlenicima za zimsku sezonu

Trgovački centar odlučio osigurati besplatnu hranu svojim zaposlenicima za zimsku sezonu

551
0

Britanski trgovački lanac John Lewis iWaitrose osoblju nudi besplatnu hranu od listopada do siječnja kako bi pomogli s troškovima života.

Obroci, tijekom radnog vremena, namijenjeni su stalnom osoblju, poznatim kao partneri, kao i privremenim i agencijskim radnicima.

Andrew Murphy, glavni operativni direktor u John Lewis Partnershipu, rekao je da njegovi radnici “čine razliku”.

Visoki troškovi hrane gurnuli su inflaciju u Ujedinjenom Kraljevstvu na 10,1%, a cijene su nastavile rasti najbržom brzinom u više od 40 godina.

Hrana i bezalkoholna pića najviše su pridonijeli rastu cijena u srpnju, navodi ONS.

Najbrže su poskupili kruh, žitarice, mlijeko, sir i jaja, a poskupilo je i povrće, meso i čokolada.

Glasnogovornik John Lewis grupacije rekao je za BBC da netko tko radi u četverosatnoj smjeni može izabrati jedan obrok – doručak, ručak ili večeru – ovisno o dobu dana.

Zaposlenici koji rade u osmosatnoj smjeni mogu odabrati dva obroka, rekao je. Hrana će se dostavljati na različite načine ovisno o radnom mjestu, rekao je.

Osoblje u većim trgovinama, sjedištima i distribucijskim centrima obroke će imati u kantinama, dok će vozači kamiona na duge relacije unaprijed naručiti lunch pakete, rekao je.

Oni koji rade u manjim trgovinama dobili bi ponudu u stilu lunch paketa, na primjer salate ili sendviče, rekao je.

Ova najava dolazi u trenutku kada John Lewis Partnership namjerava zaposliti 10.000 privremenih radnih mjesta za blagdansku sezonu.

U rujnu i listopadu partnerstvo će početi oglašavati 4000 sezonskih poslova u trgovinama Waitrose i 2000 u trgovinama John Lewis.

Dodatnih 4000 radnih mjesta u opskrbnom lancu poput skladišnih radnika i vozača bit će oglašeno putem agencija za zapošljavanje, rečeno je.

Previous articleManjinska zastupnica objavila snimku: ‘Srbin u Opatiji išarao auto s Kosova’
Next articleMarko Grubnić se savršeno postavio da pokaže pomno isklesano tijelo u kupaćim gaćama, a iza njega sami luksuz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here