Vijesti

Marchig: Lista za Rijeku podržava vizualnu dvojezičnost, sa EFA-om i Zaj.Talijana organiziramo međunarodnu konferenciju ‘Multijezični gradovi’!

Marchig: Lista za Rijeku podržava vizualnu dvojezičnost, sa EFA-om i Zaj.Talijana organiziramo međunarodnu konferenciju ‘Multijezični gradovi’!

U sjedištu Liste za Rijeku danas je održana tiskovna konferencija o aktualnim gradskim temama. Članica Savjeta stranke Laura Marchig pozdravila je dogovor o postupnom uvođenju vizualne dvojezičnosti u naš grad koji je jučer najavljen na tiskovnoj konferenciji gradonačelnika i predstavnika Zajednice Talijana.
– Radi se o realizaciji jedne od naših temeljnih programskih postavki zbog koje smo i pokrenuli sličnu inicijativu prije godinu dana. Riječani vrijede dvostruko, a dvojezičnost je naše bogatstvo. Ovo je pobjeda Rijeke kao otvorenog grada u kojem se svaki njegov stanovnik mora osjećati jednakovrijedan bez obzira iz koje skupine dolazio. U isto vrijeme, radi se o izrazu poštovanja autohtonoj zajednici i njihovom doprinosu na svemu onome što grad Rijeka danas jest. Ovim putem najavljujemo međunarodnu konferenciju na temu Multijezičnih gradova koji ćemo u suorganizaciji sa European Free Allianceom i riječkom Zajednicom Talijana organizirati krajem 11. mjeseca. Na konferenciji će predstavnici iz Vojvodine, Slovenije, Italije i Austrije iznijeti iskustva svojih sredina, a biti će pozvani i saborski zastupnici, predstavnici Grada Rijeke te EPK, najavila je.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. Stjepan

    October 13, 2018 at 19:44

    Ne dvojezičnosti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Lista za Rijeku predstavila mjere za ljepši i sigurniji grad

spMay 21, 2019

Kamion izgorio kod Drage

spMay 21, 2019

17-godišnjak jurio centrom, bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću

spMay 20, 2019

Lančani sudar na autocesti A6 u pravcu Rijeke

spMay 20, 2019

Spitzenkandidat socijaldemokrata posjetio Rijeku

spMay 19, 2019

Politico: HDZ 5, SDP 3, ŽZ 1, Amst 1, Most 1

spMay 19, 2019

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.