Vijesti

Švorinić: HDZ-ovci prste dalje od Liste za Rijeku!

Švorinić: HDZ-ovci prste dalje od Liste za Rijeku!

Danko Švorinić i Laura Marchig na današnjoj tiskovnoj konferenciji

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić na današnjoj tiskovnoj konferenciji se osvrnuo na ovotjedna, kako ih je nazvao, divljanja nekih gradskih vijećnika u medijskom prostoru.
– Prije svega mislim na prekjučerašnju tiskovnu konferenciju HDZ-a sa koje je poslana poruka prema kojoj su svi oni koji nisu na HDZ-ovoj liniji izdajnici, prodane duše i peta kolona. Na to se jutros nadovezala i gradska vijećnica Ivona Milinović koja je na svom facebook profilu Listu za Rijeku nazvala iredentističkom strankom, na što su se nadovezali komentari prema kojima ‘riječku bandu treba pohapsiti’. Izgleda da je kolegica napokon pronašla vremeplov koji ju je vratio u 90-te godine prošlog stoljeća. Tamo su je dočekali oduševljeni sljedbenici. Pozdrav iz 21. stoljeća, nećeš puno nedostajati, poručio joj je Švorinić i nastavio o HDZ-u.
– Drago mi je da su se kolege probudile iz zimskog sna ali oni prije svega svojim biračima i svojoj partijskoj centrali moraju podnijeti izvještaj zbog čega u godinu i pol u Gradskom vijeću nisu podnijeli nijedan jedini prijedlog i zbog čega njihovi vijećnici ili ne dolaze na sjednice ili u ključnim trenucima bježe iz vijećnice i na taj način utječu na ishode glasanja. Zbog čega u godinu dana nisu bili u stanju predložiti svog kandidata za predsjednika jednog od najvažnijih radnih tijela Gradskog vijeća – Odbora za izbor i imenovanja? Zbog čega su njihovi vijećnici u strahu od novih izbora nagovarali vijećnike srednjeg bloka da podrže proračun i zbog čega su nagovarali neke vijećnike da smanje iznose amandmana kako bi gradonačelniku bili prihvatljiviji, upitao ih je Švorinić uz poziv da riječkoj javnosti bi bilo dobro da odgovore tko je od njih zivkao ministarstvo uprave i tužakao vlastiti grad uz lobiranje da se poništi jednoglasna odluka Gradskog vijeća o povratku gradske zastave. Lista za Rijeku nikome neće polagati račune osim svojim biračima i članovima, a kolegama iz HDZ-a mogu poručiti – prste dalje od Liste za Rijeku, zaključio je Švorinić.

Miletić: Klub Liste za Rijeku će i nadalje odluke o svojim stavovima, od točke do točke, donositi neovisno

Tajnik stranke Predrag Miletić kaže kako se na optužbe za prodaju može na tako nešto samo nasmijati.
– Viđenom članu HDZ-a Josipu Ostrogoviću iz stranke koja je prodala cijelu državu i usput i upropastila kako državu tako i Rijeku svođenjem u 44km2 i centralizacijom možemo samo pitati gdje mu je uopće obraz. Svi oni koji prozivaju Listu za Rijeku za nekakvu petu kolonu ili prodaju moraju pogledati u oči svoje birače , ako to uopće mogu nakon svega što su pokazali ili nisu pokazali u proteklih godinu i pol dana. Našim biračima možemo samo poručit : mi se kupiti ne možemo i našu politiku nećemo mjenjati. Članovi Kluba vijećnika Liste za Rijeku su najaktivniji i najredovitiji, kako u aktualnom tako i u prošlim sazivima. Pokrenuli smo niz inicijativa koje proizlaze iz našeg programa za koji smo dobili povjerenje na izborima, a tako ćemo nastaviti i dalje. Klub Liste za Rijeku će i nadalje odluke o svojim stavovima, od točke do točke, donositi neovisno o bilo kojoj drugoj političkoj grupaciji u Gradskom vijeću, zaključio je Miletić.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Tuđmanovi sljedbenici palili svijeće na Jadranskom trgu

spDecember 10, 2018

1 osoba teže, 4 lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama ovog vikenda

spDecember 10, 2018

U prometnoj nesreći kod Buzeta poginuo suvozač citroena saxo riječkih registracija

spDecember 7, 2018

Komadina i HDZ se dogovorili oko proračuna, Kneževiću ozdravila punica!

spDecember 7, 2018

41-godišnjak osumnjičen za razbojništvo nad 81-godišnjakom

spDecember 7, 2018

Teško ozlijeđena pješakinja – oprezno u prometu

spDecember 6, 2018

Riječani osjetili potres sa epicentrom u Pivki

spDecember 5, 2018

36-godišnjakinja teško ozlijeđena nakon što je na Biviu vozilom udarila u stablo

spDecember 5, 2018

Dr.sc. Jasna Arrigoni o amandmanu Liste za Rijeku na gradski proračun: Poticanjem darovite djece društvu stvaramo dodanu vrijednost

spDecember 5, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.