Home Sport Marco Pašalić: U Rijeku sam došao zbog Jakirovića, a ako me Dalić...

Marco Pašalić: U Rijeku sam došao zbog Jakirovića, a ako me Dalić pozove, odazvat ću se svim srcem

270
0

Nakon 15 sati počelo je zagrijavanje navijača u kafiću Mačak na riječkom Jadranskom trgu nedaleko Korza. Među fanovima Vatrenih se četrdesetak minuta kasnije pojavio i Marco Pašalić, zvijezda Rijeke, prenose Sportske novosti.

– Ovdje su mi kumovi iz Vinkovca i Nuštra s prijateljima, spavali su kod mene, obišao sam frizera pa sam došao na kavu – smijao se izvrsno raspoloženi Marco.

– Nisam zvijezda, igrač sam Rijeke kao i svi ostali, ne bih se sam nazvao zvijezdom, ima još do toga da me netko zove zvijezdom, ali drago mi je što me ljudi cijene, kao malo dijete sam želio da me prepoznaju, da traže od mene autogram ili sliku…

Puno se priča o njemu nakon odličnog starta u sezonu. U Rijeci je s navijačima, a možda će vrlo brzo biti s reprezentativcima.

– Moram dati sve od sebe, zabijati još više golova i davati još više asistencija, ako dobijem poziv izbornika Dalića bit ću presretan i svim srcem ću igrati za Hrvatsku. Sve je do mene.

Prije nego što je stigao, čuli smo da je Ivica Olić zvao Edina Terzića, trenera Borussije Dortmund, i da mu je rekao – hvala ti što si takvoga igrača pustio besplatno u Rijeku. Na to je navodno Terzić odgovorio kako nije znao da može igrati 90 minuta. Te sumnje u njegovu fizičko stanje su vidljive i na činjenice da je s Lilleom zamijenjen u 57. minuti prve i 78. minuti druge utakmice, iako su to bile teško shvatljive odluke struke jer bez njega Rijeka nije ista ekipa. Po tome je Dalić drugačiji trener jer on svoje najbolje igrače ne mijenja ni kad padaju s nogu. Luka Modrić izlazi samo ako sam traži zamjenu, kod Sergeja Jakirovića je igrao nekoliko utakmica po 90 minuta.

Kazao je da ide na utakmicu zajedno s ostalima igračima Rijeke, da je ranije s tribina bodrio Vatrene.

– Bio sam 2016. godine na Euru na utakmici s Češkom, pa na Poljudu na utakmici s Francuskom, protiv Engleske 2018. na Wembleyju, kao navijač i kao igrač uvijek sam sa srcem za Hrvatsku.

Dodao je da sad Rijeka nema izgovora u umoru kad nema Europe, da moraju ići maksimalno.

– Ove godine imamo ogromnu šansu, kao ekipa igramo dobar nogomet. Moramo se fokusirati na Kup, a najviše na HNL i možemo nešto veliko ostvariti.

Pričao je da je imao razgovor s Hajdukom i ponudu Osijeka, da od velikih hrvatskih klubova jedino Dinamo nije bio u igri, ali u Rijeku ga je privukao Sergej Jakirović.

– Nakon razgovora s s njim odabrao sam Rijeku. On je bio glavni razlog, Odlazak je njegova odluka, poštujem ga sto posto kao čovjeka i kao trenera. On je u meni prepoznao kvalitetu i pružio mi šansu. Svatko ide svojim putem. On me doveo u Rijeku i ja sam igrač Rijeke zbog njega.

Previous articleArijan Ademi se vratio u Dinamo
Next articlePotres u moru između Istre i Italije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here