Home Biznis Marić govori o mjerama, poduzetnici nezadovoljni napustili sastanak!

Marić govori o mjerama, poduzetnici nezadovoljni napustili sastanak!

678
0

Marić se obratio javnosti nakon sastanka s poduzetnicima. Bujas iz UGP nezadovoljan je napustio sastanak.

“Napravili smo dodatne analize i promišljanja, kako bi našli jedan pravičnoi model nadokanade troškova vezano uz zadnji krug mjera. Govorimo o djelatnostima koje su zatvorene ili djelomično zatvorene, restoran moze obavljati dostave…. To su mjere koje su već dobrim dijelom znane, to su očuvanje radnih mjesta….

Treći dio vezan je, išli bismo u kompenzaciju ili pokrivanje dijela ili potpunog dijela fiksnih troškova, najam, zakup, komunalije, struja, voda, plin, uključujući i neke dodatne poput HRT PRISTOJBE, ZAMP…. Fokusiramo se na prosinac, gledat će se pad prihoda veći od 70 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, govorimo o potpuno zatvorenim djelatnostima. To je bio prijedlog, ali dogovorili smo da nakon 60 posto pada ići će se u stupnjevanje koliko će se pokrivati…Sve će to raditi Porezna…

Što se tiče smanjenja PDV-a, spomenuto je, ali fokus mjera vidite i sami koji, što će biti dalje i kako će se dalje razvijati epidemiološka slika, vidjet ćemo. Fokusiramo se na mjere, što se tiče poreza, mi cijelo vrijeme radimo rasterećenje.

Neću odgovarati niti potvrdno niti niječno, PDV nije tema ovih mjera”, rekao je Marić.

Jakominić: Potreseni smo

“Više smo potreseno današnjim razgovorom. Jasno je zašto smo na dnu EU, ove mjere su rezultat PR akcije, a ne ekonomske aktivnosti. Mjere idu isključivo za radna mjesta koja su ugrožena zatvaranjem. Kao ugostitelj i poduzetnik mogu reći da se bojim.

Što dalje? Već je sad spontano okupljanje u Min. financija. Zadužit se da bi se i dalje zakopavali od nas se ne bi trebalo očekivati.

Ljudi sa sigurnom plaćom na brodu izvikuju solidarnost s nama koji se utapljamo. Ne znam zašto poduzetnici nisu građani + ove države. Milsim da smo zalijepljeni na dnu zbog nekih prošlih vremena”, rekao je Jakominić….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here