Home Vijesti Marin Miletić: Najviše pedofila ima među trenerima, učiteljima…

Marin Miletić: Najviše pedofila ima među trenerima, učiteljima…

78
0

Saborska zastupnica Nada Murganić (Klub HDZ-a) odgovorila je u srijedu na kritike oporbe na prijedlog zakona o osobnim asistentima navodeći da je SDP, kada je bio na vlasti, četiri puta mijenjao zakon o socijalnoj skrbi, a nijednom nije povećao status roditelja njegovatelja.

“Kukuriku koalicija i SDP kada su bili na vlasti četiri puta su imali izmjene Zakona o socijalnoj skrbi i ni jedanput nisu povećavali status roditelja njegovatelja, niti njegovatelja u financijskom iznosu dakle niti jedanput”, kazala je Murganić u slobodnom govoru reagirajući na optužbe iz oporbe da su HDZ i vlada neosjetljivi i bešćutni prema najosjetljivijim skupinama. S druge strane, istaknula je, HDZ-ova vlada povećavala je taj status od zatečenih 2500 na 4000, odnosno 4500, pa i 6000 kuna.

“A oporba je glasala protiv ukidanja cenzusa za osobnu invalidninu koju smo tri puta povećavali, protiv povećanja doplatka za njegu i pomoć, protiv da se poveća naknada udomiteljima, da se poveća naknada korisnicima usluga udomitelja, protiv da im se podignu džeparci odnosno tzv. naknade za njihove osobne potrebe”, dodala je.

Mrak Taritaš pozvala na reviziju Vatikanskih ugovora
“Glasala je i protiv njege djeteta s težim smetnjama te povećanja zajamčene minimalne naknade”, navela je. Vlada vodi računa o osobama s invaliditetom, djeci s teškoćama u razvoju i roditeljima njegovateljima, istaknula je Murganić zaključivši da će tako voditi računa i kod donošenja zakona o osobnoj asistenciji.

Anka Mrak Taritaš (Klub GLAS-a i Centra) u slobodnom govoru ponovno je pozvala na reviziju Vatikanskih ugovora osvrnuvši se na optužbe za pedofiliju u Katoličkoj crkvi. “Katolička crkva u Hrvatskoj posebno je zainteresirana za zaštitu obitelji i djece, a prošli tjedan je Đakovačko-osječki nadbiskup Hranić održao konferenciju za medije na kojoj je jasno pokazao kako ta zaštita izgleda u praksi”, rekla je Mrak Taritaš.

Kaže da je nadbiskup 14 mjeseci dozvoljavao svećeniku kojeg je više djece optužilo za zlostavljanje da i dalje nastavi neometano obavljati svoju svećeničku funkciju, da svakodnevno kontaktira s djecom, branio ga s oltara i optuživao župljane za klevetanje te tek nakon što mu se zaprijetilo da će njega prijaviti policiji i Vatikanu, o slučaju obavijestio državno odvjetništvo.

“Je li to zaštita djece koji su toliko predani ili djecu štite samo dok im se dobrobit ne nađe na putu njihovim interesima ili još gore koriste li djecu i njihova prava samo kao paravan za ostvarivanje nekih drugih interesa koji imaju veze sa svim osim ne sa zaštitom djece?” upitala je zastupnica.

Postavila je također pitanje drugim zastupnicima misle li se oglasiti o zataškavanju pedofilije u Katoličkoj crkvi, kao i predsjednika sabora je li se na sastanku s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije zanimao što imaju reći o toj temi.

“Zataškavanje pedofilije nije i ne može biti crkvenim dostojanstvenicima na prosudbu, uostalom prilično sam uvjerena da je tako nešto kazneno djelo. Ono što također nije izvan našeg dosega je ograničavanje utjecaja i moći koju Katolička crkva ima u našem društvu”, poručila je Mrak Taritaš i ponovno aktualizirala pitanje revizije Vatikanskih ugovora.

Na njezino izlaganje reagirali su zastupnici DP-a Stipo Mlinarić i Stephen Nikola Bartulica te zastupnici Mosta Marin Miletić i Ante Kujundžić. “Ne mogu šutjeti na ovo da se pljuje po Katoličkoj crkvi, instituciji koja je stara preko 2 000 godina. Otiđite u crkvu Sv. Antuna na Svetom Duhu i gledajte kako dijele hranu siromašnima, kako vode brigu o bolesnima, kako vode brigu o djeci, nemojte izvlačiti jedan slučaj koji nije na sudu niti presuđen”, poručio joj je Stipo Mlinarić.

S gnušanjem odbacujući pedofiliju, Marin Miletić nazvao ju je “malim diktatorom koja necijepljenima nije htjela dati da idu u trgovinu po kruh, a sad ovdje difamira Katoličku crkvu”. “Zanimljivo je da najviše pedofila ima među trenerima, među učiteljima, među profesorima, a onda, nažalost, ima i među različitim duhovnim pastorima, svećenicima itd”, kazao je.

Previous article35-godišnjak se vratio doma nakon posla, dočekao ga filmski set i 20 ljudi koji su snimali film za odrasle
Next articleAutotrolej poskupljuje karte koje se prodaju kod vozača i ‘cvikalice’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here