Home Vijesti Marin Rončević: Za fond za bolesnu djecu dovoljno je da se država...

Marin Rončević: Za fond za bolesnu djecu dovoljno je da se država odrekne 5 lipa od trošarine na gorivo!

1111
0

 

Dragi ljudi. Jos jednom veliko hvala svima na ovom cudu koje se desilo, preko facebooka se danas javio Marin Rončević, otac male Mile koja je ujedinila Hrvatsku.
‘Hvala vam i na darovima koji redovito stizu u bolnicu za nasu Milu. Hvala vam i na porukama na koje nazalost ne stizem odgovarati jer ih je doslovno na tisuce… obecajem da cu svima, cim budem mogao, odgovoriti kao i dosad.

Ono sto vas molim je da maknemo fokus s Mile, ne zato sto to njoj ili nama smeta, nego zato sto u Hrvatskoj, nazalost, ima na stotine “Mila” koje trebaju pomoc i zasluzenu sansu. Ono sto je bilo #svizamilu mora postati #milazasve. Transparentno, efikasno, u najkracem roku. Koncentrirajmo se da omogucimo (vi vise, mi manje jer imamo svoje brige) na to da se u najkracem roku napravi Fond iz kojeg bi se tesko bolesnoj djeci omogucilo lijecenje ili lijekovi, a za koju nisu primjenjiva pravila HZZO-a. Neka novac prikupljen za Milu bude temelj tog fonda, a u prikupljanje razlike, neka se ukljuci i drzava.

Dovoljno je da se odrekne 5 lipa trosarine na litru dizela (od ukupno 3,06hrk + pdv koliko ja znam) i vise nece biti potrebe za ovakvim radikalnim akcijama. Vjerujem da bi se i tvrtke dobitasi, malobrojni generatori razvoja, rado ukljucili u ovakve akcije s minimalnim iznosima od dobiti po prihvatljivom modelu. Mi, gradjani, rado cemo puniti razliku, kao i uvijek do sad – s novcem na kojeg je placen porez.

Takav fond nuzno MORA biti vodjen na volonterskoj bazi, a odluke o lijecenju i dodjeli sredstava mora donositi ekipa NEZAVISNIH dokazanih STRUCNJAKA. Hvala dragom Bogu, imamo ih i u Hrvatskoj i u svijetu. Ono sto je kljucno, je da racun i poslovanje fonda mora biti JAVNO i da se osim “raje” mora ukljuciti i drzava.

Zapamtite, nebrojeno smo puta pokazali da imamo kapacitet za velike stvari, neka to ovaj puta bude za nesto sto je zaista bitno. Neka ovaj projekt napravi prekretnicu u razmisljanju i neka za sobom donese promjene u raspolaganju novcem, posebno u javnom sektoru. Razlika medju nama u tom smislu nema, i crveni i plavi i zuti, svi imamo djecu i svima povremeno obolijevaju. Nemojmo da sansu dobiju samo sretni ili povlasteni.

Institucije se ovaj puta mogu doslovno proslaviti, za drzavu to je smijesan novac, a za neku djecu znaci razliku izmedju zivota i smrti. Ja osobno, kao nepopravljivi optimist, ne sumnjam uopce u pozitivan stav Vlade prema ovakvom humanitarnom projektu, zaključuje Rončević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here