Vijesti

Marin Rončević: Za fond za bolesnu djecu dovoljno je da se država odrekne 5 lipa od trošarine na gorivo!

Marin Rončević: Za fond za bolesnu djecu dovoljno je da se država odrekne 5 lipa od trošarine na gorivo!

 

Dragi ljudi. Jos jednom veliko hvala svima na ovom cudu koje se desilo, preko facebooka se danas javio Marin Rončević, otac male Mile koja je ujedinila Hrvatsku.
‘Hvala vam i na darovima koji redovito stizu u bolnicu za nasu Milu. Hvala vam i na porukama na koje nazalost ne stizem odgovarati jer ih je doslovno na tisuce… obecajem da cu svima, cim budem mogao, odgovoriti kao i dosad.

Ono sto vas molim je da maknemo fokus s Mile, ne zato sto to njoj ili nama smeta, nego zato sto u Hrvatskoj, nazalost, ima na stotine “Mila” koje trebaju pomoc i zasluzenu sansu. Ono sto je bilo #svizamilu mora postati #milazasve. Transparentno, efikasno, u najkracem roku. Koncentrirajmo se da omogucimo (vi vise, mi manje jer imamo svoje brige) na to da se u najkracem roku napravi Fond iz kojeg bi se tesko bolesnoj djeci omogucilo lijecenje ili lijekovi, a za koju nisu primjenjiva pravila HZZO-a. Neka novac prikupljen za Milu bude temelj tog fonda, a u prikupljanje razlike, neka se ukljuci i drzava.

Dovoljno je da se odrekne 5 lipa trosarine na litru dizela (od ukupno 3,06hrk + pdv koliko ja znam) i vise nece biti potrebe za ovakvim radikalnim akcijama. Vjerujem da bi se i tvrtke dobitasi, malobrojni generatori razvoja, rado ukljucili u ovakve akcije s minimalnim iznosima od dobiti po prihvatljivom modelu. Mi, gradjani, rado cemo puniti razliku, kao i uvijek do sad – s novcem na kojeg je placen porez.

Takav fond nuzno MORA biti vodjen na volonterskoj bazi, a odluke o lijecenju i dodjeli sredstava mora donositi ekipa NEZAVISNIH dokazanih STRUCNJAKA. Hvala dragom Bogu, imamo ih i u Hrvatskoj i u svijetu. Ono sto je kljucno, je da racun i poslovanje fonda mora biti JAVNO i da se osim “raje” mora ukljuciti i drzava.

Zapamtite, nebrojeno smo puta pokazali da imamo kapacitet za velike stvari, neka to ovaj puta bude za nesto sto je zaista bitno. Neka ovaj projekt napravi prekretnicu u razmisljanju i neka za sobom donese promjene u raspolaganju novcem, posebno u javnom sektoru. Razlika medju nama u tom smislu nema, i crveni i plavi i zuti, svi imamo djecu i svima povremeno obolijevaju. Nemojmo da sansu dobiju samo sretni ili povlasteni.

Institucije se ovaj puta mogu doslovno proslaviti, za drzavu to je smijesan novac, a za neku djecu znaci razliku izmedju zivota i smrti. Ja osobno, kao nepopravljivi optimist, ne sumnjam uopce u pozitivan stav Vlade prema ovakvom humanitarnom projektu, zaključuje Rončević.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

17-godišnjak jurio centrom, bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću

spMay 20, 2019

Lančani sudar na autocesti A6 u pravcu Rijeke

spMay 20, 2019

Spitzenkandidat socijaldemokrata posjetio Rijeku

spMay 19, 2019

Politico: HDZ 5, SDP 3, ŽZ 1, Amst 1, Most 1

spMay 19, 2019

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

FOTO/VIDEO: Hodao istok i zapad, a policija ‘riješila’ kontraprosvjed!

spMay 18, 2019

Morana Jokić predstavila svoj program za EU parlament

spMay 17, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.