Home Sport Maroko, Španjolska i Portugal žele zajedno biti domaćini Svjetskog prvenstva 2030.

Maroko, Španjolska i Portugal žele zajedno biti domaćini Svjetskog prvenstva 2030.

62
0

Marokanski kralj Mohammed VI. objavio je zajedničku kandidaturu Maroka, Španjolske i Portugala za domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine. “Objavljujem pred vašom skupštinom da je Kraljevina Maroko odlučila sa Španjolskom i Portugalom podnijeti zajedničku kandidaturu za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine”, rekao je marokanski kralj.

Poruku je pročitao ministar nacionalnog obrazovanja, predškolskog odgoja i sporta Chakib Benmoussa u Kigaliju, gdje će FIFA u četvrtak imati svoj 73. Kongres. Ova zajednička kandidatura, bez presedana u povijesti nogometa, bit će spoj između Afrike i Europe, između sjevera i juga Mediterana te između afričkog, arapskog i euro-mediteranskog svijeta, istaknuo je u poruci.

Maroko se u prošlosti nekoliko puta kandidirao za domaćina Svjetskog prvenstva, a najbliži je bio organizaciji turnira 2010., kada je izgubio od Južnoafričke Republike. Ovo je druga službena kandidatura za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030., nakon što su to početkom veljače zajednički učinili Argentina, Čile, Paragvaj i Urugvaj.

Previous articleOvaj jednostavni test na noktima mogao bi vas upozoriti na rak pluća
Next articleSnimljen nevjerojatan trenutak: Tarantula izlegla više od 1700 jajašaca, pogledajte prozor koji se rijetko viđa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here