Home Najnovije Maškare zavladale Korzom! (FOTO)

Maškare zavladale Korzom! (FOTO)

1628
0

Počela je 28. međunarodna karnevalska povorka, kruna karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Na ovogodišnjoj povorci sudjeluje oko 110 karnevalskih grupa s oko 9.000 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, koji će se natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika. Prijenos karnevala uživo možete pratiti na linku.

U povorci sudjeluju karnevalske grupe s područja Primorsko-goranske županije, Istarske županije (Labin i Pula), iz Dalmacije (Kaštel Kambelovac ), iz kontinentalnog dijela Hrvatske (ZVrbove, Vinkovci, Orahovica, Zagreb) te iz inozemstva i to iz: Italije (Verona, Este, Faenza, Val Comelico), Madžarske (Czepel), Crne Gore (Cetinje, Tivat i Kotor), Slovenije (Ptuj), Rumunjske (Resita), Češke (Rimov), Austrije (Villach), Srbije (Novi Sad i Subotica) i Bosne i Hercegovine (Čapljina) te u sastavu međunarodnih studentskih udruga AEGEE i AISEC. Ove godine u povorci sudjeluje najviše inozemnih sudionika do sada, a sam karneval posjetit će mnogo domaćih i inozemnih gostiju.

Karnevalske grupe okupljaju se u vremenu od 10,00 do 14,00 sati na Putničkoj obali. U vremenu od 11,30 do 12,30 sati (do dolaska čela povorke) ispred pozornice na Korzu nastupit će Prve riječke mažoretkinje i gosti iz Rumunjske.

Karnevalska povorka kretat će se najužim središtem Rijeke po slijedećim ulicama: Ivana Zajca – Delta – Andrije Kačića Miošića – Fiumara – Scarpina – Korzo – Trg Republike Hrvatske – Adamićeva – Zadarska – Riva – Gat Karoline Riječke. Za goste i sudionike karnevalske povorke bit ce organiziran prigodni kulturno-zabavni program i to: u šatoru na Gatu Karoline Riječke od 11,00 do 02,00 sata, na brodu Nina u sklopu programa 22. Maškaranog maratona Radio Rijeke, te na Korzu poslije povorke.

Previous articleProtiv ulaska u EU 41 posto građana, najviše u godinu dana
Next articleVozača autobusa šakama izudarao po glavi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here