Home Najnovije Maskota EP-a u malim bazenima je Valko!

Maskota EP-a u malim bazenima je Valko!

1255
0

Danas je u Rijeci predstavljena službena pjesma 12. Europskog prvenstva u plivanju u kratkim bazenima „Uhvati val“ autora i izvođača Sandra Bastiančića, koji i sam potječe iz velike riječke plivačke obitelji Primorja. Zaključen je i izbor imena maskote prvensta, te će se maskota zvati Valko. Izbori za ime maskote provedeni su od 16. do 30.10. na web stranicama prvenstva www.rijeka2008.com i te putem SMS nagradne igre.

Organizatori navode da Valko “vizualno predstavlja stilizaciju vodenog vala, a njegova fizička pojavnost inspirirana je elementima vode, dinamike, razigranosti, čovjeka plivača. Simbolika lika vezana je uz Rijeku, domaćina prvenstva, grad na Jadranskom moru s novim kompleksom sportskih bazena koji su specifični po svojoj lokaciji na samoj morskoj obali. Zamašnjak novih društvenih zbivanja u gradu Rijeci često se popularno naziva „riječki val“, bilo kao sinonim za uspjehe mladih sportaša ili specifični glazbeni izričaj gradskih rockera. Autorica maskote Prvenstva je grafička dizajnerica Darja Gudac iz marketinške agencije Studio Conex – Rijeka”.

Europsko prvenstvo u plivanju u kratkim bazenima će se održati od 11. do 14. prosinca 2008. godine u novom kompleksu Bazena Kantrida.

Previous articleDrugi krug LEN Kupa: Roje očekuje prolaz
Next articleIncident na Massimovom koncertu u Stereu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here