Home Sport Matjaž Kek: Naježio sam se, skidam kapu Hrvatskoj!

Matjaž Kek: Naježio sam se, skidam kapu Hrvatskoj!

180
0

Ovo što je Hrvatska opet napravila je nešto nezamislivo. Ova generacija je sad stala uz bok svim onim generacijama koje su već uzimale medalje. Kad kažemo to, naježim se… Hrvatska u 24 godine ima tri medalje na svjetskim prvenstvima u nogometu. Nešto veličanstveno, nešto za naklon, komentirao je za portal Index Matjaž Kek..

Ovo nije slučajno. Jednom može biti, ali tri puta, to je nešto genijalno. Sad treba raditi, treba nastaviti ovako jer je Hrvatska sila i ne bi me čudilo da se ovakvi trenuci još puno puta dogode.

Nakon Brazila vladala je euforija, nakon Argentine cijela je Hrvatska bila tužna, a danas se ekipa morala vratiti i odigrati jednu jako teško utakmicu. Momčad je pokazala mentalnu snagu, karakter, stav i odlučnost. Ma, ljudi moji, pa skidam kapu Hrvatskoj. Svaka odluka izbornika Dalića je imala smisla i, da, Perišić može biti rješenje na lijevoj strani.

Dalić je tijekom prvenstva donosio više odluka koje su se pokazale ispravnim jer da nije, ne bi se dogodila medalja. Hrvatska je u utakmicu ušla sjajno, ali Maroko se jako brzo vratio. Ipak, Oršić je izveo još jedno svoje čudo i Hrvatska je imala prednost. U nastavku je bilo čupavo, Maroko je krenuo va banque, ali ni u jednom trenutku nisam sumnjao da će Hrvatska ovo izgubiti.

Kad vidite Modrića, kad ga gledate kako trči, kako se trudi, koliko sebe daje u ovu momčad, onda ostatak ekipe, gledajući svog kapetana, nema druge nego ga slijediti. Luka je još jednom pokazao da je čudesan kapetan jedne čudesne ekipe.

Utakmica je bila zanimljiva, interesantna, nimalo revijalna. Vidjelo se da jedna i druga momčad traže pobjedu, da žele tu broncu jer je to velika stvar. Jedina mana u ovoj utakmici je bilo suđenje. Hrvatska je oštećena za čisti penal i nije mi jasno kako je moguće da se VAR soba nije uključila.

Vjerujem da je odluka da katarski sudac sudi ovu utakmicu nagrada i poklon domaćinu za ovaj SP koji je, unatoč svim skepsama, zapravo bio jako dobar. Gledali smo dobar nogomet, vidjeli smo puno zanimljivih utakmica i iznenađenja, a na jednom takvom natjecanju je Hrvatska osvojila medalju. Ljudi, svaka vam čast.

Previous articleĆiro: Plakao sam 15 minuta. Hvala Daliću i njegovim vitezovima!
Next articleStrahonja: Ne znam što je radio Čileanac u VAR sobi; Bjelica: Namjerna manipulacija suca!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here