Home Food & Travel McDonald’s je odlučio deaktivirati sustav narudžbi koji je radio s umjetnom inteligencijom

McDonald’s je odlučio deaktivirati sustav narudžbi koji je radio s umjetnom inteligencijom

432
0
pexels brettjordan 7731979

U SAD-u će lanac brze hrane zatvoriti automatizirani sustav naručivanja koji je, pored ostalog, stavljao slaninu na sladoled, ali će nastaviti s ulaganjima u tehnologiju

Pogreške automatiziranog sustava naručivanja

McDonald’s, najpoznatiji i najrasprostranjeniji lanac brze hrane u svijetu, odlučio je u Sjedinjenim Američkim Državama deaktivirati sustav za prikupljanje narudžbi koji je radio s umjetnom inteligencijom. On je bio  instaliran u stotinjak drive-through restorana, onih u kojima je moguće naručiti i preuzeti narudžbu za van bez izlaska iz auta. Razlog je taj što automatizirani sustav AOT (Automated Order Taking), uveden počevši od 2021. godine i temeljen na prepoznavanju glasa, nije uvijek bio točan u primanju narudžbi. Između ostalog, tijekom vremena na društvenim mrežama objavljeno je nekoliko videa u kojima se ismijavaju pogreške u softverskom prepoznavanju narudžbe.

Reakcije na društvenim mrežama

U nekim od najčešće dijeljenih videa, koji su uglavnom uploadani na TikToku, vidi se kako sustav dodaje preljev od slanine na sladoled ili šalje narudžbu pilećih nuggetsa vrijednih stotine dolara, u oba slučaja bez praćenja uputa klijenata. U drugima postoje poteškoće u dovršavanju i slanju narudžbe sa željenim proizvodima. CNBC izvještava da je jedan od glavnih problema to što softver teško razumije dijalekte i naglaske. Restorani u kojima je test bio u tijeku su u  manjini u usporedbi s onima koje lanac ima u Sjedinjenim Državama. Ima ih više od 13 tisuća i gotovo svi su opremljeni drive-through uslugom, kroz koju je prošlo oko 70 posto prodaje u 2022. McDonald’s u Sjedinjenim Državama.
AOT sustav je razvijen u partnerstvu s IBM-om, velikom multinacionalnom IT kompanijom, i bit će deaktiviran do 26. srpnja. Cilj testa, izvijestio je McDonald’s na specijaliziranoj web-stranici Restaurant Business, bio je utvrditi može li korištenje glasovnih asistenata ubrzati i pojednostaviti narudžbe te da će u svakom slučaju ta “rješenja biti dio budućnosti naših drive-through restorana”

Partnerstva i tehnološki razvoj McDonald’sa

Posljednjih godina McDonald’s je prodao neke od svojih tehnoloških odjeljaka: 2021. McD Tech Labs, odjel tvrtke koji je razvio AOT sustav, prodan je IBM-u, a iste godine Dynamic Yield, startup kupljen tri godine ranije kako bi obnovio i prilagodio sučelje restorana s pristupom automobilu. McDonald’s je u prosincu najavio novo partnerstvo s Alphabetom, holding kompanijom koja kontrolira Google, kako bi se razvio chatbot za podršku zaposlenicima u restoranima, ali i za procjenu mogućih drugih upotreba generativne umjetne inteligencije. Posljednjih godina nekoliko lanaca brze prehrane aktivnih u Sjedinjenim Državama pokušalo je uvesti oblike umjetne inteligencije u svoje prodajne sustave: među njima su Wendy’s, Hardee’s, Carl’s Jr. i Del Taco. Yum Brands – vlasnik Taco Bella, Pizza Huta i KFC-a, lanaca poznatijih u Italiji od prethodnih – zauzvrat je povećao ulaganja u umjetnu inteligenciju.

Umjetna inteligencija u industriji brze prehrane

Te tvrtke vjeruju da im umjetna inteligencija može pomoći uštedjeti na troškovima rada i u budućnosti smanjiti broj zaposlenih. Došlo je do ubrzanja u ispitivanjima nakon što su neke države poput Kalifornije donijele zakone o minimalnoj plaći za radnički sektor. Prošle je godine, međutim, otkriveno da jedna od tvrtki koja lancima pruža usluge temeljene na umjetnoj inteligenciji, Presto Automation, zapravo nije eliminirala ljudsku radnu snagu. Imala je osoblje na Filipinima koje je pregledavalo narudžbe u 70 posto stotina slučajeva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here