Home Mozaik Medeni mjesec im pokvario račun u restoranu: ‘Na stolu nije bilo cjenika,...

Medeni mjesec im pokvario račun u restoranu: ‘Na stolu nije bilo cjenika, a konobar bezobrazan’

195
0
Photo by RODNAE Productions: https://www.pexels.com/photo/close-up-of-fresh-oysters-and-slice-of-lemon-on-crushed-ice-10375850/

Nakon bajkovitog vjenčanja u Italiji, novopečeni mladenci iz Kanade, 30-godišnjaci Lindsay i Alex, odlučili su medeni mjesec provesti u Grčkoj niti ne sluteći da će zbog kamenica kojima su se počastili u Mykonosu, puniti medijske stupce i sudjelovati u svojevrsnom međunarodnom incidentu. Spektakularan početak braka, u svakom slučaju.

Supružnici Breen sjeli su u restoran DK Oysters, na stolu nije bilo cjenika niti karte s pićem. Kažu, drski konobar odmah ih je upitao žele li jesti kamenice i prije, no što su odgovorili, nastavio je s pitanjem: “Dvanaestak?”.

Par je ostao zatečen i pomalo prestrašen. Uzeli su kamenice, misleći da je količina koju im je ponudio konobar, standardna porcija te za cijenu nisu pitali. On je naručio pivo, ona je zatražila listu koktela, no konobar joj je počeo nabrajati žestoka pića i tako nekoliko puta, nakon čega je shvatila da se neće uspjeti sporazumjeti te uzela Aperol spritz.

Šok je uslijedio kada su zatražili račun. Konobar im ga nije uručio za stolom, već je pozvao Alexa u “stražnju sobu” i tražio 400 eura (!?) za nekoliko kamenica, pivo i Aperol spritz. Zbunjeni 30-godišnjak zatražio je specifikaciju i račun, no konobar mu je okrenuo ekran računala na kojem je sve bilo ispisano na alfabetu…

Šokiran, izvadio je novčanik i platio traženi iznos, želeći samo da sve što prije završi i da odu iz restorana, a potom i iz Grčke. Koračajući prema hotelu, izračunali su da su po kamenici platili 29 eura i da su drsko opljačkani. Kamenice i dva pića… 400 eura!

Skratili su svoj medeni mjesec i vratili se kući u Tornoto te neugodno iskustvo odlučili ispričati za medije, kako drugi turisti ne bi prošli kao oni. Kažu, dobro je da su kod sebe imali toliko novaca. Vlasnik spornog restorana Dimitrios Kalamaras stvar vidi sasvim drugačije. Upitan za komentar slučaja, bez puno uzbuđenja za Greek City Times izjavio je: “Vjerujemo da je vrijednost iskustva koje nudimo gostima velika i nemamo namjeru objašnjavati zašto naplaćujemo više od supermarketa ili tradicionalne konobe, što može biti divno, no sasvim drugačije od onoga što mi nudimo”.

Previous articlePogledajte prvijenac Čolaka za Rangerse
Next articleTrobonjača o lijeku do kojeg Matijanić nije mogao: ‘Ima smisla u prvih pet dana bolesti, on sprječava širenje stanica‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here