Home Biznis Metis otvorio novi pogon vrijedan 103 milijuna kuna

Metis otvorio novi pogon vrijedan 103 milijuna kuna

209
0

Novi pogon riječke tvrtke Metis, koja se bavi skupljanjem i primarnom preradom industrijskog otpada, otvoren je danas u Industrijskoj zoni Kukuljanovo kraj Rijeke na površini od oko 35.000 četvornih metara. Po riječima direktora Metisa Jerryja Pajića, u novi pogon uloženo je oko 103 milijuna kuna, a u njemu će biti zaposleno oko 100 radnika.

Predviđeno je da novi pogon zadovolji potrebe preradbe neopasnih sekundarnih sirovina sljedećih 30 godina. U njemu će se otpad skupljati i zbrinjavati u zatvorenim i natkrivenim prostorima prema najvišim tehnološkim i ekološkim standardima i kriterijima Europske unije.

Metis je, kao gradsko poduzeće Otpad, osnovan 1948., a kasnije je naziv tvrtke promijenjen u Metalpromet. Pod nazivom Metis, tvrtka posluje od 1977., a privatizirana je 1993. U vlasničkoj strukturi tvrtke sada su CIOS iz Zagreba, njemačka Schulz grupa i skupina malih dioničara.

Po podacima iz Metisa, otpad se prikuplja s područja Primorja, Istre, Gorskog kotara i Like, pa se na godinu prikupi više od 80.000 tona sekundarnih sirovina, od kojih se oko 80 posto izvozi.

Ulaganja u razvoj tvrtke u posljednjih pet godina veća su od 120 milijuna kuna, od čega je najviše uloženo u izgradnju i obnovu poslovnih centara, opremu i vozni park.

Osim toga, ugovorene su koncesije s mjerodavnim ministarstvom i sklopljen je ugovor o poslovnoj suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U povodu otvaranja novog pogona, predstavnici Metisa predali su djelatnicima riječkog Kliničkog bolničkog centra donaciju – medicinski aparat vrijedan oko 60.000 kuna. (Hina)

Previous articleOMV zadovoljan lokacijom za LNG terminal i zove hrvatske tvrtke
Next articlePromašaj: Burza ribe u gubicima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here