Home Biznis METRO uručio Michelinova priznanja restoranima iz Opatije i Lovrana

METRO uručio Michelinova priznanja restoranima iz Opatije i Lovrana

1425
0

U četvrtak, 28. svibnja. Thierry Guillon-Verne, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska i Marinko Blečić, direktor METRO centra u Rijeci uručili suMichelinova priznanja restoranima Hotel Navis i Villa Ariston iz Opatije te lovranskom restoranu Draga di Lovrana koji je potvrdio svoj status nositelja Michelinove zvjezdice, zavrijedivši ju drugu godinu za redom. UMichelinov vodič za 2020. godinu uvršteno je ukupno 70 restoranaiz svih krajeva Hrvatske, čime je hrvatska gastro scena obogaćena sa sedam novih domaćih restorana koji nose Michelinovu preporuku.
„Suradnja s Michelinom jedna je od METRO-ovih aktivnosti kojom potvrđujemo našu misiju da budemo preferirani partner HoReCa sektoru kroz profesionalnu podršku koju treba i zaslužuje. Kvalitetu hrvatskih restorana iz godine u godinu potvrđuju Michelinova priznanja i ovom prilikom želim čestitati svim hrvatskim restoranima i chefovima koji su, svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih posjetitelja, zaslužili ovo prestižno priznanje. U trenutnim okolnostima, kada su ugostitelji suočeni s izazovima u poslovanju, Michelinova priznanja mogu doprinijeti pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj karti izvrsnosti i zato mi je drago što METRO i na ovaj način može dodatno podržati promociju hrvatske gastronomije“, naglasio jeThierry Guillon-Verne, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska prilikom dodjele priznanja.

METRO je dugogodišnji partner Michelin vodiča, koji je međunarodna referenca za fine-dining i preporučuje više od 30.000 restorana u 30 zemalja. Kao vodeća međunarodna veleprodajna tvrtka, s više od 24 milijuna profesionalnih kupaca u 35 zemalja METRO je snažno orijentiran na aktivnosti kojima može doprinijeti održivosti poslovanja ugostitelja. Kontinuiranim razvojem inovativnog asortimana i usluga METRO želi biti podrška ugostiteljskom sektoru kako bi restorani svojim gostima mogli ponuditi visokokvalitetne proizvode, jačati svoju konkurentnost te razvijati vrhunsku gastronomsku ponudu u Hrvatskoj. METRO tako ugostiteljima nudi asortiman prilagođen njihovim potrebama s posebnim naglaskom na lokalnu proizvodnju te dodatne benefite poput besplatnih digitalnih alata uključujući izradu web stranice, aktivaciju vlastite dostave, izradu jelovnika i alate za online rezervacije, a kroz društvene mreže pruža im i savjetodavnu podršku u prilagodbi poslovanja.METRO je uvijek, a posebno tijekom proteklog razdoblja, fokusiran na podršku ugostiteljima, jednu od ključnih skupina kupaca tvrtke,te će sa svojim HoReCa partnerima nastaviti djelovati u zajedničkom cilju razvoja i povećanja kvalitete hrvatske gastronomije te što bržeg oporavka sektora.

Popis svih hrvatskih restorana uvrštenih u Michelinov vodič za 2020. možete pogledati na ovoj poveznici: https://guide.michelin.com/hr/en/restaurants

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here