Mozaik

MIK: Fantastična festivalska večer u Kastvu

MIK: Fantastična festivalska večer u Kastvu

Kad govorimo o MIK-u u Kastvu, uvijek je to jedna doista posebna priča. “Grad na brege” i MIK veže prijateljstvo nastalo točno prije 50 godina. I traje punim intenzitetom, jer mikovci znaju reći da, kad idu u Kastav, da idu – doma. Upravo tako je i izgledala kastavska (ili kako Kastavci vole reći – “kastafska”) festivalska večer. Predivan prostor Crekvine bio je ispunjen do posljednjeg mjesta i svi su svjedočili jednoj od najljepših scena ovog podneblja. A kad dodamo i izuzetno raspoloženu publiku onda možemo govoriti o jednoj savršenoj mikovskoj večeri. Baš onakvoj kakvu mikovci vole. Vidjelo se to i prije početka, jer se sviralo i pjevalo i prije starta festivala, ponajviše zahvaljujući Ausswinkl Muzikantima koji su podignuli ionako uzavrelu atmosferu.

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac zaželio je dobrodošlicu omiljenom festivalu i poželio da Kastav i MIK nastave svoje prijateljstvo, dok je direktor festivala Andrej Baša podsjetio na vezu koja traje 50 godina, nakon čega je uslijedila i razmjena darova. Zanimljivo, ali i znakovito, i Kastav i MIK su darivali djela kastavskih umjetnika. Grad djelo Željana Pavića, a MIK djelo Saše Jantoleka.

Nakon uvodnog dijela slijedio je onaj pjevački, natjecateljski. Ne treba posebno naglašavati da nijedna pjesma nije ostala bez burne podrške kastavske publike. No, ista je trebala glasati za samo dva favorita, a ukupan zbroj odredio je i plasman skladbi kastavske mikovske večeri. Dok je komisija zbrajala glasove publike pozornicom su defilirali nadasve zanimljivi pjevači, pa je tako revijalni dio donio nastupe dva učenika Glazbenog odjela OŠ Milan Brozović i to Tina Mlakara, učenika 3.razreda i Doriane Rubeše, učenika 2. razreda. Njihove nastupe publika je pozdravila s oduševljenjem, a ništa manje pljeska nisu dobili ostali sudionici revijalnog programa: Duško Jeličić, Gina Picinić, Nina Fakin i Martina Majerle.

Pred sam kraj srijede došao je i trenutak za proglašenje triju skladbi sa najvećim brojem glasova kastavske publike. Tako je treće mjesto sa 124 glasa osvojila Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić), drugo mjesto sa 160 glasova osvojila je skladba “Lipa pismo moja” (Mirjana Bobuš/Mirjana Bobuš/Robert Grubišić) u izvedbi Tamare Brusić i klape Tić, a prvo mjesto ponovno su osvojili Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) koja je osvojila 177 glasova.

U ukupnom plasmanu, nakon četiri festivalske večeri vode Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” i sa 106 bodova, drugi su Tamara Brusić i klapa Tić sa skladbom “Lipa pismo moja” sa 90 bodova dok je treća Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” i sa 88 bodova.

Kako je večer započela tako je i završila, uz pjesmu, iće i piće te druženje domaćina i mikovaca, što je bila najbolja moguća završnica jedne fantastične kastavske večeri. Festival će četvrtak provesti u odmoru i navijanju za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a onda ga čekaju dva velika dana, u kojima će MIK doživjeti veliku završnicu u Poreču.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Maškarice danas ‘okupiraju’ Korzo

spFebruary 15, 2019

Koncert za Valentinovo u Zajcu: Poklonite buket najljepših ljubavnih pjesama

spFebruary 13, 2019

Nakon rasprodanih predstava u Šibeniku i Zagrebu Sextra Large stiže i u Rijeku!

spFebruary 12, 2019

Male maškare osvojit će Opatiju: Rekordan broj djece na 23. Dječjem karnevalskom korzu

spFebruary 11, 2019

EPK brojčanik već u kvaru?

spFebruary 8, 2019

Natječaj projekta INNOCULTOUR: Početak priče o uređenju Tunela

spFebruary 7, 2019

Dalibor Matanić snimao promotivni spot o Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture

spFebruary 6, 2019

Najviše nagrada „Suncokret ruralnog turizma 2018.“ u Primorsko-goranskoj županiji

spFebruary 6, 2019

Izgubljeni u prijevodu: Luka različitosti ili grad ronilaca!?

spFebruary 4, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.