Home Sport Milan Radović: Novi trener će biti – Tadić!

Milan Radović: Novi trener će biti – Tadić!

279
0

HNK Rijeka ulazi u četvrti tjedan otkada se klub razišao s Goranom Tomićem, a uprava nije potvrdila novog prvog čovjeka struke. To se praktično nikad nije dogodilo posljednjih pola stoljeća, a teško je sličan primjer pronaći i među drugim klubovima.

Situaciju u klubu manje od mjesec dana do početka prvenstva, a odmah potom i europskog ispita za Novi list je komentirala legendarna klupska devetka Milan Radović.

– Kao prvo, nisam očekivao da će Tomić otići. A kao drugo, mislim da će Tadić ostati trener – kaže Milan Radović, legendarni igrač Bijelih krajem 70-ih. – Iskreno, ne znam situaciju u klubu, ali mislim da bi on u ovom trenutku bio optimalno rješenje. Teško je danas naći dobrog trenera, a dobro ga ne platiti. Sada su otišli i glavni igrači i ulazi se u novu sezonu s praktički novom momčadi. Jednostavno, nije baš sjajno i bajno.

Rijeka se dovela u nezahvalnu situaciju koja u konačnici ne mora reflektirati na rezultate. Ali stvari mogu krenuti i u suprotnom smjeru ako Bijele preuzme stranac koji neće imati svojih prvih 30, a kamoli 100 dana.

– Ja sam za to da se šansa pruži domaćem mladom treneru kad je već takva situacija. Pa ili će završiti na konju, ili će se morati tražiti novi. Tadić dobro poznaje situaciju, posloženost drugih momčadi i samu ligu. Ali u ovom trenutku Rijeka se zbog cijele situacije ne može uspoređivati s Dinamom i Hajdukom kod kojih je većina igrača ostala. No, vjerujem da se može biti među četiri najbolja sastava. Nisam za ishitrena rješenja, a stranca treba i dobro platiti. No, lako je s druge strane samo govoriti…

Ipak, Radović vjeruje i u mlade riječke snage i igrače koji dosad nisu toliko dobivali šansu.

– Ovo je veliki zaokret u posljednjih deset godina, nema trenera i više od pola momčadi. Po meni dobar je taj povratak mladih igrača iz Dragovoljca. Oni mogu igrati bez problema, ali sad ćemo vidjeti kako se snalaze pod opterećenjem. Dobrodošli su i neki mogu biti dobre zamjene igračima koji su otišli. Ali, naravno, trebali bi dobiti još najmanje dva, tri istinska pojačanja. Primjerice, Obregon i mladi Frigan mogu biti jako dobar tandem u kombinaciji s Vučkićem. I stoper Galešić može igrati bez problema. Meni se sviđa i Bristrić. Možda griješim, ali to govorim po onom što sam vidio. Rijetko griješim, ha, ha…

Previous articleOpijati i korekcije učinili su svoje: Pamte je kao prekrasnu Crystal iz Dinastije, a danas ima 80 godina i izgleda puno drugačije!
Next articlePremierligaš promijenio godinu osnutka i postao najstariji klub na svijetu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here