Home Vijesti Milanović o Obersnelovom prirezu: Svatko odgovara svojim biračima!

Milanović o Obersnelovom prirezu: Svatko odgovara svojim biračima!

1645
0

milanovic_eu_izbori600Premijer Zoran Milanović kazao je da porezne promjene idu u korist građana, nisu nekome u inat ili za pakost te kako svatko u svom gradu u okviru svojih zakonskih ovlasti odgovara svojim biračima.

“Porezne promjene su u korist građana. Ni u kom slučaju nisu bilo kome za inat ili za pakost, u bilo kojem gradu”, kazao je Milanović odgovarajući na novinarsko pitanje što bi poručio SDP-ovim gradonačelnicima i načelnicima koji najavljuju dizanje prireza zbog promjena u porezu na dohodak.

“Ja si uopće ne uzimam za pravo da šaljem poruke građanima bilo kojeg grada i da posredujem između njih i gradonačelnika. To je odluka lokalne politike, lokalnih predstavničkih tijela, gradonačelnika, to je njihova stvar”, kazao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska tvrtke Končar – Električna vozila.

Pritom je dodao kako bi on isto tako mogao reći da je za ‘pritiske’ kojima je izložena Hrvatska i mnoge druge europske države u smislu proračunske politike kriv netko drugi. Da pritisak vrši Europska komisija (EK), da je netko kriv.

Ali po njemu, tako se politika ne vodi, to su izgovori.

“Svatko u svom gradu u okviru svojih zakonskih ovlasti odgovara svojim biračima. I to je moja poruka svim gradonačelnicima u Hrvatskoj. Nema SDP-ovih i HDZ-ovih gradonačelnika, to su gradonačelnici građanki i građana koji su ih izabrali”, istaknuo je Milanović. Podsjetimo, riječko Gradsko vijeće na prijedlog gradonaečlnika Obersnela odlučuje o povećanju prireza na maksimalni zakonski dozvoljen iznos od 1 posto. (index.hr/rd)

Previous articleNovi pad cijena benzina!
Next articlePRESSING: Obersnelu smanjiti plaću 24 posto!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here