Vijesti

Milanović u Rijeci: Vladin program nije konzistentan

Milanović u Rijeci: Vladin program nije konzistentan

Županijska organizacija SDP-a za Primorsko-goransku županiju održala je u Opatiji 7. izbornu konvenciju uz nazočnost predsjednika te političke stranke Zorana Milanovića. U pozdravnom govoru Milanović je govoreći o vladinu programu za gospodarski oporavak, ocijenio da on nije konzistentan, “da se vidi da je pisan na brzinu i da nije pisan u Vladi, odnosno da nije politički dokument vladajuće stranke nego da ga je pisala skupina stručnjaka.”

Hrvatska javnost treba dobiti odgovor tko je danas u hrvatskoj Vladi, je li u njoj premijerka ili njezini ekonomski savjetnici koji nisu birani na izborima i nemaju političku odgovorenost prema građanima ili nekoliko nestranačkih ministara, izjavio je. Zamjerio je izbjegavanje oporezivanja kapitalne dobiti. Kako je naveo, niz korporacija ostvaruje velike profite, one su važne, ali bi društvu od onoga što su u njemu zaradile trebale nešto i vratiti.

Vladina politika je da velike korporacije koje ostvaruju profite mjerljive milijardama ne plaćaju porez na kapitalnu odbit i porez na dividendu. Tih poreza u Hrvatskoj nema, a ima ga u najsnažnijim zemljama Europe i SAD, kazao je Milanović.

Kako je ocijenio, brzopletost Vlade se vidi po tome da jedan dan oduzima pravo invalidima da se besplatno voze po autocestama, a drugi dan to pravo vraća.

Milanović je rekao da iako se ne zna kad će biti izbori, SDP je spreman za njih u svakom trenutku. Po njemu, vladin program za gospodarski oporavak izgleda poput predizbornog programa.

“Iako dobru namjeru Vlade nitko ne može osporavati, mi kao hrvatski patrioti i građani ne možemo drugo nego podržati program, način izrade i vrijeme stupanja na snagu se može propitkivati, kazao je predsjednik SDP. Ponovio je kako SDP već godinu i pol predlaže niz konkretnih makreoekonomskih poreznih i ekonomskih mjera kroz 20 zakonskih prijedloga koji su svi u Saboru odbijeni a najveći dio toga je HDZ u ovom programu sada prihvatio.

Predsjednik ŽO SDP za Primorsko-goransku županiju i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina kazao je da ovaj program ne može zamijeniti nužnu gospodarsku strategiju zemlje koja ne postoji. Najprije bi trebalo izraditi strategiju, potom ciljeve pa tek onda mjere, rekao je. U Hrvatskoj su svi ekonomski pokazatelji negativni, investicijski ciklus se zaustavlja, potrošnja staje a u svakoj demokratskoj zemlji je to vrijeme za promjenu vlasti, ustvrdio je. (tportal)

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. nato

    April 24, 2010 at 20:52

    A Milanče tko je predsjednik u Hrvatkoj, Ivo PravDA,engleski MI 6 ili sila savjetnika na Pantovčaku koji je u jednom trenutku više ličio na Korzo.Stalno je netko od savjetnika odlazio ,a više novih je dolazilo, po novme novi savjetnici pedsjednika su i Lepej i don Ivan Grubišić..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.