Home Vijesti Miletić: ‘Kvarnerfest’ ili ‘Cajka fest’? (VIDEO)

Miletić: ‘Kvarnerfest’ ili ‘Cajka fest’? (VIDEO)

2509
2

Predrag Miletić (Lista za Rijeku) je kazao na aktualnom satu kako se u novoj manifestaciji Kvarnerfest na Delti očekivalo da će u glazbenom dijelu biti promoviran primorski kvarnerski melos. Ovo što je jučer bilo i što je najavljeno u programu su koncerti narodne muzike i niže kategorije glazbenika. Pitao je da li su građani Rijeke prevareni te dodao da ako ćemo imati ovakve koncerte na Kvarnerfest, neka se onda zove Cajka fest kao doprinos kandidaturi Rijeke za EPK 2020.
Gradonačelnik Obersnel je kazao kako Grad Rijeka nije organizator te manifestacije, već je njen organizator Trgovačko društvo. Grad je definirao uvjete pod kojima se Delta može iznajmiti. Ako netko želi organizirati drugi tip manifestacije, to može učiniti. Organizator Kvarnerfest je Rijeka prometu platio 100.000,00 kuna. Jučer je šator bio pun i teško se može reći da su građani prevareni. Organizator je jasno definirao program i nije riječ o glazbenicima niže kategorije jer nastupaju i poznati rock glazbenici. Kultura je šiti pojam od onog što netko osobno doživljava. Tako se može raspravljati je li Oktoberfest kulturna manifestacija, no takva pitanja nitko ne postavlja gradonačelniku Münchena.

2 COMMENTS

  1. “jučer je šator bio pun” – pa kakvi novokomponirani građani, takva i muzika; a Obi kao novokomponovani tome pogoduje. Tko će kome, nego svoj svome !

  2. čestitam viječniku Gosp. Miletiću na pravilno postavljeno pitanje, a ne čestitam Gosp. gradonačelniku na odgovor. Posebice ne čestitam organizatorima koji pod imenom Kvarnerfest prodaju narodnjake ! Pa šta sve nije došlo u Rijeku !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here