Home Sport Milinović: Na ruletu bijele točke skočio tlak

Milinović: Na ruletu bijele točke skočio tlak

958
0

Znao sam kako će završiti rulet jedanaesteraca čim su se za izvođenje javila samo četvorica… Opak je koktel straha i neiskustva u takvim situacijama. Jedanaesterci su kocka, a teško kockaru kojemu se ruke počnu znojiti i skače krvni pritisak – govori Damir Milinović, trener drugoligaša Pomorca dan poslije eliminacije u Vinkovcima.

Prošao je Milinović puno takvih utakmica, i europskih, ali ovo mu je prvo iskustvo na klupi. Žali za Tomićevem promašajem, ali hvali vratara Burscu, junaka utakmice. Ponosan je, bez obzira na sve, izvedbom svoje momčadi.

– Odigrali smo kao kada smo dobili Varteks, također u Kupu, 2-0. Vinkovčani nam nisu stvorili prigodu, zabili su gol iz odbijanca. Lopta nije htjela, Bursca nije dao, u mrežu domaćina.

U Kupu su Pomorci ostavili veoma dobar dojam. Eliminirali su Varteksa 2-0, potom su dvaput odigrali neodlučeno (1-1) s drugim prvoligašem, Cibalijom, i ispali poslije izvođenja jedanaesteraca. Bude li se Kostrenjani pod vodstvom novog trenera Damira Milinovića i njegova suradnika Denisa Lopca? Pogled na drugoligašku ljestvicu nudi drugu sliku o njihovim vrijednostima. Daleko su od pozicija odakle puca pogled na Prvu ligu…

– Kada bi igrači u drugoligaške utakmice ulazili s takvim žarom i s toliko motiva, bili bismo na na prvom mjestu. Problem je u glavama. Sada je najvažnije zaključiti sezonu pobjedom nad Lokomotivom, pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Sigurno nam treba nekoliko pojačanja, ali o tome s klubom – govori Milinović.

Kostrena je općina pomorskih kapetana, jedan od njih je i predsjednik Miroslav Uljan, i nogometaša. Žuknica sportsko-loptački centar. Klub je preživio političke i druge borbe, jer nogomet je Kostrenjanima važniji od “borbe za vlast” posvađanih prijatelja koji su svi, uglavnom, potekli iz iste svlačionice – Pomorca. Milinović je mladi trener koji treba podršku. (jutarnji.hr)

Previous articleU poslovnom tornju hotel i stanovi
Next articleHT i Ericsson NT među rijetkima koji bi mogli isplatiti dividendu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here