Home Vijesti U poslovnom tornju hotel i stanovi

U poslovnom tornju hotel i stanovi

2714
3

Iako je u travnju ove godine najavljeno da će u roku od tri tjedna Poslovno-stambeni toranj Tower cenra Rijeka dobiti nove vlasnike, ovaj, ako ne najskuplji, onda jamačno jedan od najskupljih novoizgrađenih objekata u Rijeci, još uvijek je u vlasništvu Policentra Rijeka. Riječ je o »divu« sa 16 etaža, površine od oko 12.000 »kvadrata« te s pripadajućom garažom od 8.000 četvornih metara. Uzme li se uz sve to u obzir da se svojedobno četvorni metar za stan u tornju nudio po 2.300 do 3.300 eura bez PDV-a, nema nikakve sumnje da je cijena ovoga gigantskog objekta astronomska i izaziva vrtoglavicu.
Upravo stoga Rijekom se, u krugovima ljudi koji se bave posredstvom prodaje nekretnina, proširila priča da kupaca za toranj nema ni za lijek. Navodno se puno agencija za promet nekretninama rastrčalo po terenu u potrazi za kupcima, jer provizija za posredstvo u kupoprodaji takvog objekta opravdava sav uloženi trud. No, investitor i predstavnik talijanske korporacije Gruppo Policentro Sergio Innocenti oštro je demantirao priču o nepostojanju kupca za toranj.
– Imamo dva potencijalna kupca s kojima smo trenutno u pregovorima. Riječ je o jednom fondu iz Austrije i jednom tvrtkom iz Istočne Europe, a oba bi kupca u tornju napravila hotel, poslovne prostore i stanove. S Fondom smo čak bili potpisali i predugovor, no prije mjesec i pol dana bili smo u Austriji i od predstavništva tog fonda dobili informaciju da će investiciju u toranj Tower centra staviti ad acta, te se zbog globalne financijske krtize usredotočiti na prioritetne investicije. No, prije dva tjedna prije zvali su nas iz tog fonda i rekli nam da toranj ipak ostaje među njihovim prioritetima. Nadamo se da ćemo s njiima uskoro i konačno potpisati i peredugovor, već idućeg tjedna susrest ćemo se s njima zbog nastavka pregovora, jer su konašlo pronašli i banku koja će ih pratiti – kaže nam Innocenti. Prema njegovim riječima, fond je u potrazi i za operaterom koji bi trebao izraditi projekt hotela, a Policentru se, kaže Innocenti, nimalo ne žuri pronaći kupca, jer im toranj ne predstavlja nikakve troškove.
– Ne želimo ga prodati po svaku cijenu, jer znamo da se pravi kupac uvijek može naći, zbog činjenice da je zgrada već izgrađena. Teško je više u Rijeci dobiti teren za ovoliku građevinu i na ovako lijepom položaju. Ukoliko netko to i nađe, treba ishodovati sve papire, naći izvođača radova pa izgraditi, a za sve to mu je potrebno oko 4 godine. U slučaju tornja u sklopu Tower centra taj posao je već oobavljen, što uvelike olakšava kupcu – smatra Innocenti.
Gradnja stanova u poslovnom tornju Tower centra bila je obustavljena u drugoj polovici 2007. godine i ponovno je pokrenuta u veljači ove godine, da bi krajem ljeta opet bila obustavljena, kad su se investitori odlučili za prodaju tornja. Naime, investitori su isprva počeli graditi velike stanove 150 do 180 metara četvornih, da bi na koncu shvatili da je tržište više zainteresirano za stanove od 90 do 100 »kvadrata«. Zato je počelo rušenje već napravljenih unutarnjih zidova da bi se napravili manji stambeni prostori. No, na kraju je toranj ipak otišao »na bubanj«. (novi list)

Previous articleObersnel: Niža cijena nafte nije dovoljan razlog za pojeftinjenje autobusnih karti
Next articleMilinović: Na ruletu bijele točke skočio tlak

3 COMMENTS

 1. Šta nema neki zakon po kojemu se započeta gradnja mora završiti?

  Da li će ovaj toranj kao avet godinama nagrđivati Vežicu.

  I prema propisima, grad je dao dozvolu za vrstu objekta koji će se graditi, dozvola je prvo data za poslovne urede, potom proširena na stanove, sada će biti i hotel, a možda na kraju i kupleraj kako je krenulo.

  Obersnel dijeli dozvole šakom i kapom.

  Pala cijena i ispod 500 EUR kvadrat u tom tornju, pa ga nitko ne želi kupiti.

 2. Toranj TOWERa i dalje zjapi prazan bez stanova ili poslovnih prostora.

  Nevjerojatna nesposobnost talijana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here