Home Vijesti Ministar Beroš: ‘Trovanja u Zagrebu mijenjaju situaciju. Je li sve sabotaža? Moguće’

Ministar Beroš: ‘Trovanja u Zagrebu mijenjaju situaciju. Je li sve sabotaža? Moguće’

90
0

Ministar zdravstva Vili Beroš uživo je u RTL-u Danas komentirao situaciju trovanja pićima. Podsjetimo, nakon potvrde slučaja u Rijeci, RTL je prvi objavio i informaciju o novim slučajevima u Zagrebu.

“U ovom trenutku imamo tri slučaja, jedan je u Rijeci, dva su u KBC-u Zagreb. Pojava dva nova slučaja mijenja čitavu situaciju u smislu povećanog alerta. Slučaj u Rijeci je mogao biti izoliran, međutim činjenica da su nađena još dva slučaja potpuno mijenja situaciju. Riječ je o pojavi nova dva slučaja u drugom gradu s konzumacijom različitih pića. Ovo je puno ozbiljnija situacija. Zato sam danas tu da provjerim kako su pacijenti. Oni su trenutno stabilno, iako takve kemijske ozljede mogu biti dosta neugodne. Ono što je važno da je zdravstveni sustav promptno pružio reakciju”, rekao je Beroš.
“Od jutros o tome razgovaramo, međutim konkretne stvari kojima bi mogli obavijestiti javnost – u ovom trenutku ih nemamo jer analize još nisu gotove. Trebat ćemo pričekati rezultate analize. Ono što mijenja situaciju je da se na više mjesta od više različitih mjesta dogodio štetni događaj… Sve institucije surađuju. Čuo sam se i s premijerom, ministrom unutarnjih poslova, kolegom Capakom kojeg očekujem, glavnim državnim inspektorom… U ovom trenutku osim općeg upozorenja nemamo što reći. Ne znamo uzrok ni okolnosti. Slučajevi će se detaljno istražiti i kad budemo imali jasnu poruku za javnost – reći ćemo je”, kaže Beroš.
“Ja sam netko tko ne može o tome suditi, međutim doista se i o toj teoriji može razmišljati. To je doista u domeni drugih institucija. Božinović je zabrinut kao i ja, ekipe su na terenu”, kazao je Beroš za RTL. (net.hr)

Previous articleStručnjak objasnio što se događa kada netko popije kiselinu: ‘Ovo su simptomi’
Next articleMuškarac nije htio oženiti trudnu djevojku pa mu je prišao budući tast: internet bruji o ovoj neobičnoj ponudi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here