Home Mozaik Mislila je da razgovara s Bradom Pittom, ali to je bila prijevara:...

Mislila je da razgovara s Bradom Pittom, ali to je bila prijevara: “Trebao mu je novac, dala sam mu 170.000 eura”

142
0

Nevjerojatna prijevara koja se dogodila ženi iz Granade, uvjerenoj da razgovara s pravim Bradom Pittom: lažna holivudska zvijezda (nakon što je zadobio njezino povjerenje) je počela tražiti novac, a cijeli slučaj je imao sudski epilog.
Apsurdna priča, ali ne prva, a pogotovo ne posljednja (pogotovo za glumca kojem ovakvi slučajevi nisu nepoznati). Žrtva je vjerovala da ima posla s pravim Bradom Pittom, bez obzira na to što holivudska zvijezda nema ikakve potrebe za dodatnim novcem; prijevara je krenula prošle godine, a žrtva je glumčeva vatrena obožavateljica.

Kako je lažni Brad kontaktirao ženu? Prijevara se dogodila putem društvenih medija, čovjek je proučavao profil žrtve, temeljito analizirajući njezin ukus: nije bilo teško razumjeti njezinu neobuzdanu ljubav prema glumcu, jer je bila prisutna i aktivna u mnogim Facebook grupama posvećenim njemu. Muškarac je onda napravio Facebook profil s fotografijom Brada Pitta i javio se ženi, popraćeno s nekoliko lijepih riječi. To je bilo dovoljno da žrtva upadne u mrežu njegovog plana, navodeći ženu da pomisli da komunicira s pravim glumcem. Stekavši potrebno povjerenje, prevarant je uspio prodirati sve više u ženino srce, zadobivši toliko ogromno povjerenje da se zahtjev za novcem nije činio apsurdnim.

Izlika za uzimanje novca od nje bila je povezana s navodnim projektom koji je lažni Pitt trebao izvesti nakon što je trebao sletjeti u Španjolsku, gdje je trebao upoznati žrtvu. “Ekonomski i birokratski problemi” povezani s ovim projektom i potreba za trenutačnom likvidnošću bile su točke u kojima se prijevara razvila. Što se tiče žrtve, vjerojatno je žena izgubila kompas na samu pomisao da se može provesti s Bradom Pittom, pa makar i samo ovjekovječiti trenutak fotografijom i podijeliti ga na društvenim mrežama.

Otkriće
I sve do bankovnih transfera, sve do slanja apsurdne svote od 170 tisuća eura. Kako žrtva ne bi posumnjala, u međuvremenu, između jedne i druge isprike za odgodu sudbonosnog termina, prevarant joj je slao slike i videa glumca u raznim životnim razdobljima, uključujući modne revije na crvenom tepihu. Među tim dokumentima, lažni Pitt nije se potrudio obratiti pozornost na preinake nekih improviziranih fotomontaža, grubo napravljenih. Za kraj, personalizirane poruke upućene žrtvi ove nevjerojatne prijevare. No, kada je isteklo vrijeme, žena se odlučila na pravnu akciju te je poslala svog odvjetnika iz odvjetničkog ureda Esya Legal, Antonija Estella Aroza. Prevarant je sada optužen za prijevaru i pranje novca.

Previous articleLaura Marchig o “talijanskim logorima” na Korzu: treba graditi mostove među narodima, a ne širiti šovinizam i kolektivnu krivnju
Next articleSergej Trifunović nakon zabrane: Nisam nazvao sve Hrvate ustašama, nemam namjere ispričavati se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here