Home Mozaik Misterij Titovog sprovoda ne prestaje intrigirati: Evo što je zapravo bilo u...

Misterij Titovog sprovoda ne prestaje intrigirati: Evo što je zapravo bilo u kovčegu (VIDEO)

321
0

Doživotni predsjednik SFRJ Josip Broz Tito pokopan je 8. svibnja 1980. godine. Njegov sprovod nije mogao proći bez tajni i misterija.

Cijeli misterij oko sprovoda, koji je na jednom mjestu okupio najveći broj svjetskih državnika ikada, otvorio je dr. Obren Đorđević, bivši šef SDB-a Srbije.

Naime, on je tada izjavio da tijelo Josipa Broza Tita nikada nije bilo u lijesu i da je tamo bio pijesak.

– Kad je Josip Broz Tito umro, neki članovi Predsjedništva SFRJ, prije svih Stevan Doronjski i Stane Dolanc, htjeli su ga balzamirati i staviti u mauzolej, poput Lenjinovog na Crvenom trgu. Titovo tijelo, međutim, bilo je puno raznih droga, pa se prerano počelo raspadati i širiti neugodan miris oko njega. Iz medicinsko-higijenskih razloga, prije svega Dolanc, Mikulić i Doronjski su odlučili obaviti sprovod bez njegovog tijela.

U lijesu koji je bio izložen u Saveznoj skupštini bilo je pijeska – rekao je Đorđević ranije za srpske medije, koji je tako otkrio sve misterije.

Naravno, i danas se mnogi pitaju je li Josip Broz Tito doista pokopan u Kući cvijeća, zašto na mramornoj ploči nema zvijezda petokraka i mnoga druga pitanja koja su plod raznih teorija zavjere.

Previous articleSrpski biznismen uhvatio ženu u lezbijskoj akciji: jedna stvar naslutila sklonost prema istom spolu
Next articleVatreni se vraća na San Siro!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here