Home Najnovije Mladi ukrajinski talenat odabrao Kustošiju umjesto Hajduka

Mladi ukrajinski talenat odabrao Kustošiju umjesto Hajduka

186
0

Na samom početku ove godine pojavila se vijest koja je privukla pažnju nogometne javnosti – mladi ukrajinski nogometaš Danylo Ryabets (18) trebao je postati novi igrač Hajduka, pridružujući se juniorima kluba. No, kako se situacija razvijala, Ryabets je donio neočekivanu odluku i odabrao Kustošiju, momčad u trećem hrvatskom nogometnom rangu.

Danylo Ryabets, bivši član akademije Šahtara, došao je u Split u listopadu 2022. godine zbog ratne situacije u Ukrajini i započeo je svoju nogometnu karijeru u mlađim kategorijama RNK Splita. Međutim, umjesto da se priključi Hajduku, odlučio je pridružiti se Kustošiji, klubu koji se natječe u trećem rangu hrvatskog nogometa.

Detalji transfera nisu još uvijek poznati, ali Ryabets, čija je glavna pozicija desno krilo, ima sposobnost pokriti i lijevu stranu terena. Njegovo dolaskom u Kustošiju predstavlja značajno pojačanje za ovu momčad koja je u posljednjih godinu dana ostvarila značajne transferne prodaje, uključujući odlazak Mikayila Faye-a u Barcelonu za pet milijuna eura i Dinu Klapije u RB Leipzig za 5.2 milijuna eura.

Očekuje se da će Ryabets, s potencijalom koji pokazuje, donijeti dodatnu kvalitetu Kustošiji i potencijalno postati sljedeća dragocjena prodaja za ovaj klub na nogometnom tržištu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here