Home Mozaik Hrvatska u uglednom društvu, preskočili smo neke puno razvikanije zemlje!

Hrvatska u uglednom društvu, preskočili smo neke puno razvikanije zemlje!

215
0

Mapiranje ljepota prirode često je subjektivno, ali kada umjetna inteligencija preuzme zadatak, dobivamo objektivnu perspektivu. Nedavna analiza od strane jednog mappera, koristeći umjetnu inteligenciju (ChatGPT), rezultirala je listom deset zemalja s najljepšom prirodom u Europi. Ova mapa izazvala je veliko zanimanje, posebno s obzirom na broj priznatih država u Europi – 44 prema UN-u.

Ova zanimljiva inicijativa koristila je umjetnu inteligenciju kako bi obuhvatila raznolikost pejzaža i prirodnih ljepota diljem Europe.

Što se tiče same umjetne inteligencije, ona predstavlja sposobnost uređaja da oponaša ljudske aktivnosti, uključujući zaključivanje, učenje, planiranje i kreativnost. Sustavi umjetne inteligencije percipiraju okoliš, analiziraju podatke i pružaju odgovore, a njihova uporaba postaje ključna za digitalnu transformaciju društva, kako navodi Europska unija (EU).

Unatoč velikom potencijalu, 88 posto Europljana smatra da se umjetna inteligencija i robotika trebaju pažljivo upravljati, pokazujući oprez i svijest o važnosti odgovornog korištenja ove tehnologije (Eurobarometar). Umjetna inteligencija već igra važnu ulogu u svakodnevnom životu, ali budućnost donosi i veće promjene, potičući na daljnje istraživanje i razvoj.

@krokroasan_mapping

Top 10 countries with best nature in Europe according to Chat GPT

♬ original sound – krokroasan_mapping

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here