Home Vijesti More kod Cipra izbacilo tijela uginulih kitova. Je li to posljedica potresa?

More kod Cipra izbacilo tijela uginulih kitova. Je li to posljedica potresa?

155
0

Ciparske vlasti su priopćile kako je more izbacilo veći broj uginulih kitova na sjevernoj obali Cipra. Pretpostavlja se kako su uginuća kitova povezana sa snažnim potresima koji su pogodili Tursku i Siriju u ponedjeljak. Ciparski odjel za ribarstvo i istraživanje mora navodi da je danas pronađeno šest uginulih kljunastih kitova, dok su jučer pronađena četiri živa kita nasukana na obalu.

Troje od četvero je uspješno vraćeno u more, ali je četvrti kit uginuo. Nije jasno jesu li među danas pronađenim uginulim kitovima neki od onih koji su vraćeni u more nakon što su se jučer nasukali na obalu.

“Ove životinje imaju sustav eholokacije na koji utječe buka mora; to mogu biti vojne vježbe, seizmičke vježbe ili, naravno, potres u regiji”, rekao je Yiannis Ioannou iz Odjela za ribarstvo i istraživanje mora za Sigma TV.

Vlasti su identificirale pronađene kitove kao ziphius cavirostris, poznatije kao Cuvierove kljunaste kitove. Njihova prisutnost nije uobičajena u teritorijalnim morskim vodama Cipra. Kitovi su pronađeni u relativno uskom dijelu sjeverne obale Cipra koji je pod kontrolom međunarodno priznate vlade otočne države, prenosi Guardian.

Previous articleTajnik društva Josip Broz Tito podnio ostavku, pljušte optužbe, spominju se tužbe i hospitalizacija!
Next articleVIDEO: Pomračenje uma ruskog tenisača koji mrzi tenis. Razbio šest reketa!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here