Home Mozaik Morski pas je otrgnuo stopalo surfera u Australiji, u kritičnom je stanju

Morski pas je otrgnuo stopalo surfera u Australiji, u kritičnom je stanju

214
0

Surfer se bori za život u bolnici nakon što ga je napao morski pas kod istočne obale Australije. 44-godišnji muškarac surfao je u blizini plaže Lighthouse u Port Macquarieju kada ga je morski pas napao, objavila je policija Novog Južnog Walesa (NSW).

Surfer se pokušao boriti s morskim psom oko 30 sekundi prije nego što je otplivao natrag do obale gdje je shvatio razmjere svojih ozljeda. Policija je rekla da je slučajni prolaznik stavio podvezu prije nego što su bolničari prebacili surfera u bolnicu Port Macquarie u kritičnom stanju, piše CNN.

“Nikada nisam vidio ništa slično”
“(On je u) ozbiljnom stanju s ozljedama opasnim po život. Ozlijeđena mu je potkoljenica i izgubio je značajnu količinu krvi”, rekao je glavni policijski inspektor NSW-a Martin Burke. Svjedok je ispričao kako je prizor bio “zastrašujuć”. “Nikada nisam vidio ništa slično. Otrgnulo mu je stopalo i krvario je posvuda”, opisao je tinejdžer koji je svjedočio napadu.

Spasioci su objavili kako će plaža ostati zatvorena najmanje 24 sata. U međuvremenu, uz pomoć drona će se nadzirati aktivnosti morskih pasa u tom području. Iz Odjela za ribarstvo su započeli istragu incidenta. Prema australskoj bazi podataka o incidentima s morskim psima, prošle godine je zabilježeno 10 susreta s morskim psima, koji su rezultirali sa sedam ozljeda i jednom smrću.

Previous articleKomunalni redari u Podstrani s plaža odnijeli sve ostavljene ležaljke i suncobrane nekulturnih turista
Next articleOva jela bila obavezna na stolovima u Jugoslaviji: djeca su ih voljela jer su domaća, spremate li ih i danas?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here