Home Mozaik Morski pas kružio oko kupača, nisu imali pojma da se nalazi svega...

Morski pas kružio oko kupača, nisu imali pojma da se nalazi svega dva-tri metra od njihovih nogu!

397
0

Dvoje nepoznatih kupača, par što se neki dan rashlađivao i zabavljao u moru u Daytoni (Florida), nisu imali pojma da im gotovo oko nogu kruži dva metra dugačak morski pas.

Dapače, kada su ti ljudi ugledali dron u vlasništvu Roberta Russa, još su mu veselo mahnuli, potpuno nesvjesni situacije i činjenice da je Ross kamerom zapravo pratio kretanje te morske nemani.

Životinja se u jednom trenutku opasno približila kupačima, ali kada je procijenila da joj nisu zanimljivo društvo, delicija s jelovnika, produžila je i otišla u posjet ostalim opuštenim ljudima na plaži.

“Točno. Otišla je potom prema drugim ljudima, ali kada je shvatila da nisu jelo, psina je nastavila svojim putem”, kazao je Russ za postaju Fox.

U ovom trenutku se vjeruje da je u pitanju bio crnovrhi morski pas, koji načelno nema problem s ljudima. Zna biti radoznao kada vidi ronioce, ali voli ostati na sigurnoj udaljenosti.

Crnovrhi morski pas u pravilu je plašljiv, ali ne i potpuno bezopasan. Zna postati agresivan u prisutnosti hrane, a stranica International Shark Attack File bilježi od 2008. godine do danas 28 neisprovociranih napada (jedan sa smrtnim ishodom) i 13 provociranih napada ove vrste.

Previous articleFOTO: U velikom požaru kod Crikvenice pomagali i njemački vatrogasci!
Next articleU ove dvije europske zemlje raste podrška Putinu, a negativac postaje – Zelenski!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here