Home Mozaik Morski pas ubio turista u Novoj Kaledoniji, kupači panično bježali iz vode

Morski pas ubio turista u Novoj Kaledoniji, kupači panično bježali iz vode

151
0
Photo by Mile Ribeiro: https://www.pexels.com/photo/scary-shark-opening-mouth-in-water-6497794/

Morski pas je napao i ubio 59-godišnjeg australskog turista u blizini prepune plaže u Novoj Kaledoniji, francuskom prekomorskom području. Muškarac je jučer plivao udaljen 150 metara od plaže u glavnom gradu Nouméi kada ga je morski pas napao, ugrizavši ga nekoliko puta, potvrdile su vlasti.

Dvije osobe koje su plovili svojim čamcem u blizini vratile su ga na plažu, gdje su ga hitne službe pokušale spasiti. Imao je teške rane na nozi i objema rukama te je preminuo na mjestu nesreće, unatoč pokušajima reanimacije. Mnogi su se ljudi u to vrijeme nalazili u vodi, tako da su mogli svjedočiti napadu na plaži Chateau-Royal.

Kupači su panično reagirali na napad, hitno napustivši vodu, a policija je potom evakuirala šire područje. Gradonačelnica Sonia Lagarde naredila je zatvaranje većine plaža u tom području i hvatanje morskog psa. Podignuti su dronovi, pomoću kojih su uočena dva morska psa, prije nego što je operacija obustavljena zbog mraka.

Lokalni tužitelj Yves Dupas rekao je da će istraga otkriti okolnosti napada koji se dogodio unutar zone koju nadziru spasioci. Morski pas je prošlog mjeseca, također u blizini plaže Chateau-Royal, teško ozlijedio 49-godišnjeg plivača. Nekoliko dana nakon toga, morski pas je napao surfera koji je ipak prošao bez ozljeda.

Nova Kaledonija je locirana južno od Vanuatua, odnosno 1200 kilometara istočno od Australije. Nalazi se na 13. mjestu u svijetu po ukupnom broju napada morskih pasa, prema podacima Prirodoslovnog muzeja Floride, koji vodi popis napada morskih pasa u svijetu od 1958. godine.

Previous articleVIDEO: Prije šest dana je objavio da je gej, pogledajte kako su ga navijači dočekali!
Next articleNakon što su zaglavili u minskom polju, Rusi u očaju dovukli i termobaričko oružje. Pogledajte što mu se dogodilo…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here