Home Sport VIDEO: Prije šest dana je objavio da je gej, pogledajte kako su...

VIDEO: Prije šest dana je objavio da je gej, pogledajte kako su ga navijači dočekali!

141
0

Vezni igrač češke nogometne reprezentacije i praške Sparte Jakub Jankto (27) javno je obznanio da je homoseksualac rekavši da želi živjeti svoj život na slobodi. “Kao i svi drugi, imam svoje snage. Imam svoje slabosti. Imam obitelj. Imam svoje prijatelje”, rekao je Jankto u videu objavljenom na Instagramu.

“Imam posao koji godinama radim najbolje što mogu, ozbiljno, profesionalno i sa strašću. Kao i svi drugi, i ja želim živjeti svoj život u slobodi. Bez strahova. Bez predrasuda. Bez nasilja. S ljubavlju. Ja sam homoseksualac i ne želim se više skrivati”, poručio je 27-godišnji veznjak.

Jankto je sada prvi put zaigrao nakon što je javnosti obznanio svoju seksualnost. Ušao je kao zamjena u 79. minuti u prvenstvenoj utakmici Sparte i Jabloneca na domaćem terenu. Domaći navijači dočekali su ga skandiranjem njegovog imena, a nekoliko sekundi nakon što je ušao na teren, Sparta je zabila gol za konačnih 3:0.

Jankto je od 2017. član španjolskog prvoligaša Getafea, a trenutačno je na posudbi u Sparti. Igrao je i za Udinese, Ascoli i Sampdoriju, dok je za češku reprezentaciju odigrao 45 utakmica i postigao četiri gola.

Priopćenjem se nakon Janktovog outanja oglasila i Sparta. “Jakub je prije nekog vremena s upravom kluba, trenerom i suigračima otvoreno pričao o svojoj seksualnoj orijentaciji. Sve ostalo tiče se njegovog osobnog života. Nema daljnjih komentara. Nema više pitanja. Ima našu podršku. Živi svoj život”, kratko je poručio klub.

Previous articleFacebook uvodi pretplatu radi potvrde računa
Next articleMorski pas ubio turista u Novoj Kaledoniji, kupači panično bježali iz vode

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here