Home Najnovije Može li Goricu spasiti golgeter koji je u Nizozemskoj zabio 130 golova?

Može li Goricu spasiti golgeter koji je u Nizozemskoj zabio 130 golova?

62
0

Golgeter koji je za klubove od Nizozemske i Njemačke do Emirata i Slovenije zabio 174 gola u 465 nastupa, dok u reprezentaciji ima skor od 11 golova u 39 utakmica, u ponedjeljak se obavezuje na grčevitu borbu za opstanak u HNL-u. Tada će naime za Goricu, posljednjeplasirani klub HNL-a, ugovor potpisati Tim Matavž, slovenski napadač koji je jučer proslavio 34. rođendan.

Slovenski as, klasični napadač i realizator, ubojit s obje noge i glavom, u Goricu dolazi besplatno jer raskida ugovor koji ga s ciparskom Omonijom iz Nikozije veže do kraja svibnja. Spomenuti klub je čak 11. u karijeri ovog golgeterskog vagabunda i skitnice, koji je počeo igrati u Gorici, ali slovenskoj iz Nove Gorice. Od tamo je u ljeto 2007. za 1.1 milijun eura prodan u Groningen.

Nizozemska je bila i ostala obećana zemlja za Matavža. Za spomenuti klub je u 101 nastupu postigao 46 i namjestio 12 golova. Od tamo je četiri godine kasnije za 7 milijuna eura prešao u nizozemski i europski velikan PSV, gdje je također bio sjajan.

U 102 utakmice zabio je 44 i asistirao za 18 golova. Tri godine kasnije prešao je za 4 milijuna eura u Augsburg, ali tamo je u 34 utakmice postigao samo tri gola, a nije se proslavio ni na posudbama u Genoi i Nürnbergu.

Matavž se zato vratio tamo gdje mu je uvijek išlo. 2017. je potpisao za Vitesse te u 90 utakmica tamo postigao 41 gol. Nakon toga je zabijao i u Al-Wahdi iz Abu Dhabija, 13 golova u 27 utakmica. Što se tiče reprezentacije, postigao je 11 golova.

U povijest Slovenije ušao je 2010. protiv Farskih Otoka kao najmlađi strijelac hat-tricka. Matavža je ciparski klub otpisao i gotovo je veteran, ali i dokazani strijelac, tip igrača koji je nužan Gorici u borbi za opstanak.

Previous articleIslamska džamahirija u susjedstvu: ‘Smije li me cura oralno zadovoljiti?‘; ‘Po islamu je to grijeh! Nevjenčani se ne smiju ni gledati‘
Next articleVIDEO: Ukrajinci objavili snimku ukrajinske zastave u Soledaru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here