Home Mozaik Mrle napravio majicu s natpisom ŠČ! na ćirilici, u komentarima krenula rasprava

Mrle napravio majicu s natpisom ŠČ! na ćirilici, u komentarima krenula rasprava

120
0

Damir Martinović Mrle iz riječke grupe Let 3, koja sljedećeg tjedna predstavlja Hrvatsku na Eurosongu, izradio je majice na koje je stavio natpis ŠČ! na ćirilici. U komentarima ispod objave nanizalo se mnoštvo komentara, većinom ljudi koji Mrletu poručuju da je to krivo napisao.

Naime, u ukrajinskoj azbuci postoji slovo ŠČ, koje se piše Щ, odnosno onako kako je Mrle napisao na majici. No mnogi u komentarima smatraju kako na majici ne piše ŠČ.

“Ovo je Š i C, ne ŠČ”, “Mrle pa učio si u školi ćirilicu, tko te zeznuo?”, “Napravio si grešku. Ti simboli su Š i T, a Č u ćirilici je Ч. Treba ti ШЧ”, “Inače, to je bugarsko slovo i čita se ŠT, a ne ŠČ, “ШЧ! Zato što Щ zvuči kao mekano Š”, samo su neki od komentara. Bilo je i onih koji su ispod ovih komentara pisali kako je Mrle u pravu i da se upravo tako piše ŠČ na ćirilici.

Majica s natpisom na ćirilici objavljena je nedugo nakon što su se članovi grupe Let 3 traktorom “teleportirali” u Kijev i Mariupolj. Nedavno su i posvetili objavu ukrajinskom gradu Mariupolju.

“Razglednica s dječjom pjesmom – bez djece. Kapitoshka, pjesmica prevedena s ukrajinskog na hrvatski”, piše u opisu videa. Fanovi su bili oduševljeni njihovim videom. “Divno, svaka čast”, “Neka pobijedi mir”, “Bravo, dečki”, pisali su im u komentarima.

Previous articleNapulj gori, brodovi voze po cestama. Pogledajte kako se slave nasljednici Maradone!
Next articleTribina Centra: Tunel ispod Rive je tehnički izvediv, a ne bi bio skuplji od nekih podzemnih garaža

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here