Home Vijesti Mrtav pijan vozio autocestom kod Čavla bez vozačke dozvole

Mrtav pijan vozio autocestom kod Čavla bez vozačke dozvole

200
0

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 105 prometnih nesreća, od kojih su devet teže, a 96 lakše nesreće. U ovim nesrećama je devet osoba teže, a 20 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 202.280 eura.

Uz 35 stranih državljana, u prometnim nesrećama je sudjelovalo i šest pješaka, kao i 12 alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestiran 241 vozač od kojih je kod njih 22 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog vozača do 0,50 g/kg. Jedan vozač je odbio alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14, je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok ih je po pet vozača u kategoriji između 25. do 35. godina života te od 18. do 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,29 promila izmjerena je u utorak, 18. srpnja, 37-godišnjem hrvatskom državljaninu na autocesti A6. Riječ je o vozaču kojega je prometna policija zaustavila na A6 kod čvora Čavle u 18.40 sati dok je upravljao osobnim vozilom, varaždinskih registarskih oznaka bez vozačke dozvole. Priveden je na postupanje i provjerom je utvrđeno da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Zbog počinjenih prekršaja, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, po završetku postupanja je protiv 37-godišnjaka podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 2640 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Previous articleSmrtonosni toplinski valovi su posljedica ljudskog djelovanja
Next articlePronašli morskog psa u mreži, ribari napravili dirljivu gestu (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here