Home Mozaik Pronašli morskog psa u mreži, ribari napravili dirljivu gestu (VIDEO)

Pronašli morskog psa u mreži, ribari napravili dirljivu gestu (VIDEO)

528
0

Snimka je snimljena u Porto Empedocleu (Sicilija, Italija), gdje posada ribara redovno skuplja dnevni ulov. U jednom trenutku, dogodilo se neočekivano iznenađenje.
Nije tajna da biti ribar jedan od najtežih poslova na svijetu. Ovo zanimanje je često na meti ekoloških aktivista kojima je cilj podići svijest javnosti o tome kako se lovi riba koja završi na našim stolovima. Možda iz tog razloga video koji je ovih sati postao viralan dobiva još veću važnost.

Mreže se povlače, a ribare, osim uobičajenog tereta, čeka i neočekivano iznenađenje. Unutar mreža pronašli su morskog psa. Točnije, radi se o primjerku plosnatog morskog psa.

Lijepa gesta ribara
Kao što možete zamisliti, životinja je slučajno završila u ribarskim mrežama, vjerojatno privučena velikom koncentracijom ribe, dok je ribari nisu primijetili. Video je na društvenim mrežama prvi put objavio sicilijanski novinar Emanuele Fragasso. Nakon prvotnog iznenađenja ovjekovječena je lijepa gesta ribara koji su odmah odlučili pustiti u more još uvijek živu životinju. Nakon što su ga oslobodili, odmah su o događaju izvijestili nadležne službe. Na taj će način stručnjaci moći bolje proučiti ekologiju vrste i definirati potencijalne grupe ovih jedinki.

Plosnati morski pas samo je jedna od 47 vrsta morskih pasa koje su prisutne u Sredozemnom moru. Često se natječe s drugim vrstama, poput pasa modrulja (Prionace glauca) ili sivih morskih pasa (Carcharhinus plumbeus), koji se hrane istim plijenom. Plosnati morski pas je inače najveći morski pas iz obitelji Hexanchidae i može doseći duljinu od 5,6 metara.

@fabrycoal

squalo pescato a traino e rimesso in acqua#fabrycoal

♬ suono originale – fabrycoal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here